La Diputació urgeix a la Generalitat al fet que complisca el seu compromís de fa un any i ferm el conveni per a iniciar les obres en Penyeta Roja

PP i Ciutadans aproven la proposta del Govern Provincial per a convertir-lo en el centre socioeducatiu més gran de la província

La Diputació urgeix a la Generalitat al fet que complisca el seu compromís de fa un any i ferm el conveni per a iniciar les obres en Penyeta Roja
02/04/2019 -

La Diputació de Castelló urgeix en el Ple a la Generalitat al fet que complisca el seu compromís de fa un any i inicie les obres en Penyeta Roja. El Grup Popular i Ciutadans han aprovat la proposta del Govern Provincial per a convertir est centre en el complex més gran socioeducatiu de la província. Així, la moció presentada pel Grup Popular de la Diputació, que ha comptat amb el rebuig de Compromís i l’abstenció de Grup Socialista i Castelló en Moviment, insta a la Generalitat a iniciar de forma immediata els tràmits administratius per a signar el conveni de col·laboració que permeta dur a terme les obres de millora en el complex.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “la pressa que tenim perquè la Generalitat aprova el conveni no és fútil. Tots sabem el complex que és pressupostàriament poder arrossegar una inversió sobre la base de línies pressupostàries, i també som conscients de cara al temps polític al qual estem mirant, i si el conveni no l’aprova el ple del Consell abans del 28 d’abril, el conveni no es podrà signar a temps i no es farà el col·legi de Penyeta. Perquè entrarem en temps de composició de les Corts i de Govern i quan aqueix govern tinga la legitimitat de poder signar convenis estarem en una fase en la qual la situació pressupostària estarà completament esgotada”.

És per això que Moliner ha insistit que “l’única cosa que estem dient hui amb aquesta moció és que, donada la situació que hi ha de temps, demanem que aqueixa aprovació la Generalitat la faça com més prompte millor perquè si no, no tindrem el col·legi nou en Penyeta. Jo li oferisc a Compromís que si durant el mes d’abril abans de les eleccions se signa aquest conveni, el Grup Popular portarà una moció retrotraient-se d’aquesta i retirem aquesta moció, no tenim cap acritud, l’única cosa que no volem és que es perda els diners per a una actuació fonamental per a la nostra província”.

Referent al vot en contra de Compromís, Moliner ha assegurat que “el que no entenem és com és possible que un representant públic vote en contra que s’execute aquesta qüestió. Els estem dient que la legislatura s’està acabant, al Consell li queden tres plens i, o s’aprova el conveni de col·laboració en un d’aqueixos tres plens o es perdrà els diners per a Penyeta Roja i serà molt difícil recuperar-los quan els tenim ja consignats. Amb el que costa tindre una línia nominativa consignada per a un col·legi per Generalitat no el perdem, aproven el conveni durant el mes d’abril i que la Diputació puga adjudicar l’obra i poder tindre un col·legi en condicions. Perquè veient els temps que són, veiem que, o correm una mica o si anem pels llits establits no arribem a temps”.

Cal tindre en compte que aquesta actuació va ser anunciada el mes de juny passat de 2018 en una visita històrica del conseller d’Educació, Vicent Marzà, a la Diputació de Castelló i en la qual al costat del president Moliner anunciava un acord per a dur a terme una completa rehabilitació del Centre de Tecnificació Esportiva i construir un aulari que convertirien a Penyeta Roja en el complex més gran socioeducatiu de la província de Castelló.

És per això que amb la moció, el Grup Popular de la Diputació posa de manifest el retard d’aquesta rehabilitació integral del Centre de Tecnificació Esportiva que la Diputació té en Penyeta Roja i, també pel que fa a la construcció d’un aulari polivalent que la Generalitat podrà utilitzar com a centre educatiu quan haja d’escometre obres en centres educatius de Castelló i la seua àrea metropolitana.

Cal assenyalar que la realització d’aquestes millores en les infraestructures pressupostades en un milió i mig d’euros permetrien que la Diputació de Castelló poguera cedir les seues instal·lacions a la Conselleria d’Educació perquè reubiquen temporalment als alumnes dels centres educatius de la ciutat de Castelló i l’àrea metropolitana en els quals hagen d’escometre obres.

Agilitat administrativa per part de la Diputació

Ja durant la seua presentació ara fa nou mesos el president de la Diputació va explicar els treballs realitzats per l’Oficina Tècnica de la Diputació amb la condició d’agilitar al màxim l’inici de les obres en Penyeta Roja, amb la presentació ja llavors del projecte per a la seua revisió per Conselleria.

Aprovació inicial de les obres del Pla Castelló 135

La Diputació ha aprovat per unanimitat també en el Ple de hui les més de 230 obres del seu Pla Castelló-135 com la seua més ambiciosa aposta municipalista amb 12,4 milions d’euros i per la qual realitzarà actuacions en tots els municipis de la província.

Presa de possessió de Carmen Martinavarro

La sessió plenària de hui ha formalitzat la presa de possessió de Camen Martinavarro Mollá com a diputada provincial en el Grup Socialista després de la renúncia d’Antonio Lorenzo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari