La Generalitat construirà habitatges de lloguer social i de titularitat municipal a Castelló

La regidora d’Habitatge assegura que “l’Ajuntament i la Generalitat tenen la determinació de lluitar contra l’especulació del lloguer ampliant el parc públic d’habitatge”

La Generalitat construirà habitatges de lloguer social i de titularitat municipal a Castelló
05/08/2019 -

La Generalitat Valenciana promourà la construcció d’habitatge per a lloguer social a Castelló en sòl de titularitat municipal. Es tracta d’una de les mesures que de manera conjunta impulsaran el Consell i la Regidoria d’Habitatge que dirigeix María Jesús Garrido i que es va abordar en una reunió bilateral celebrada aquesta setmana.

“L’Ajuntament i la Generalitat tenen la determinació de lluitar contra l’especulació en el preu del lloguer ampliant el parc públic d’habitatge a mitjà i llarg termini”, destaca la regidora. El consistori va acollir una primera trobada entre l’edil d’Habitatge i el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau. També van assistir el secretari autonòmic d’Habitatge, César Jiménez; la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga; i la responsable tècnica de l’Oficina Municipal d’Habitatge, Ana Mañas.

Totes dues administracions van posar en comú les polítiques que pensen dur a terme per a fer front a situacions d’emergència habitacional i impulsar el lloguer social. “El Consell aspira a declarar a la Comunitat Valenciana zona lliure de desnonaments, i per a això fa falta la col·laboració dels ajuntaments”, va subratllar Martínez Dalmau.

El Govern municipal i el Consell coincideixen en la necessitat d’ampliar el parc públic d’habitatge social com a solució per a fer front als casos de desnonament i a l’especulació en el preu del lloguer. A curt termini, el departament de Rubén Martínez Dalmau treballa en diverses vies. D’una banda, desenvoluparà habitatge públic en terrenys municipals i l’Ajuntament disposa de nou solars susceptibles de ser cedits per a tal efecte.

Aquesta superfície municipal s’entregarà a cooperatives d’habitatge perquè promoguen pisos amb preus de lloguer assequibles. Enguany, l’Executiu valencià va convocar un concurs que contempla la cessió de sòl autonòmic, i la seua idea és incrementar aquest sistema a terrenys dels ajuntaments. En aquest sentit, una altra de les mesures que estudia el Consell implica adquirir construccions que s’han quedat a mitjà fer per a donar-li ús també de lloguer social.

Més informació

1 Comentari

  1. José Joaquín
    José Joaquín d’agost 05, 23:24

    A lo que no hay derecho es lo que haceis todos los partidos políticos, peores imposibles, ninguno sois capaces de presentar un plan de viviendas sociales, VPO, como es debido, que comtemple avales y ayudas para las familias vulnerables y sin apenas recursos, tánto en alquiler como en ´compra. Es que no quereis entender que el 82 por ciento de los ciudadanos quieren que se faciliten medios y herramientas para ´su acceso en propiedad, como obligar a los bancos a que financien el 100 por cien, la compra de viviendas como hacen con las suyas y vereis como se pincha de verdad la burbuja del alquiler que estais creando comprando viviendas publicas para alquilar tirando los recursos publicos necesarios para las ayudas a la emergencia social y al acceso.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari