La Generalitat posa en marxa un servei d'autobusos gratuït per a facilitar l'accés al punt de vacunació del Palau de Congressos de Castelló de la Plana

La Conselleria de Sanitat ha destacat la importància de respectar l’horari per a evitar aglomeracions

La Generalitat posa en marxa un servei d'autobusos gratuït per a facilitar l'accés al punt de vacunació del Palau de Congressos de Castelló de la Plana
17/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que dilluns que ve, 19 d’abril, començarà una nova etapa en la vacunació amb la posada en funcionament de quatre grans centres de vacunació en la Comunitat Valenciana situats en la Ciutat de les Arts i les Ciències a València, el Palau de Congressos de Castelló de la Plana, la Ciutat de la Llum a Alacant i la Institució Firal Alacantina a Elx.

Així ho ha manifestat el president durant la seua visita al punt de vacunació massiva de València, situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, en la qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Ximo Puig ha assenyalat que al costat d’aquests espais, es vacunarà en altres 18 punts també habilitats específicament per a això, als quals s’afigen 48 punts addicionals de proximitat al llarg de tot el territori per a acostar els llocs d’immunització a tota la població. Aquests punts corresponen a 48 zones bàsiques de salut, amb els seus corresponents centres de salut i als quals se sumen els consultoris auxiliars dependents, la qual cosa permet evitar desplaçaments.

Així mateix ha destacat que només els 22 punts específics, que comptaran amb més de 1.000 professionals, poden administrar més de 4.000 dosis cada hora. Aquesta estructura permet inocular mig milió de dosi a la setmana.

El president ha destacat que els 70 punts de vacunació, més els consultoris auxiliars dependents de les 48 zones bàsiques de salut, que s’han disposat “són més que suficients” per a administrar les vacunes que estan arribant, no obstant això, ha assegurat que podrien incrementar-se fins als 161 espais, en el cas que anara necessari “si finalment hi haguera un augment de la distribució de vacunes per part de les farmacèutiques”.

La Conselleria de Sanitat ha destacat la importància de respectar l’horari per a evitar aglomeracions, per la qual cosa ha sol·licitat la col·laboració de les persones citades perquè acudisquen a l’hora assignada, sense avançar-se, i així agilitar el procés.Carnet de vacunació

Durant la seua intervenció, el president també ha indicat que des del dilluns es començarà a entregar un tríptic que inclou un carnet de vacunació amb dades sobre la mena d’immunització rebuda, la data o el número de dosi. El document, a més, serveix com a justificant de desplaçament a la vacunació i incorpora recomanacions, com mantindre les mesures de precaució enfront de la COVID-19 després de la vacunació.

Cal assenyalar que el carnet té un valor informatiu, per la qual cosa no s’ha de confondre amb el passaport de vacunació que vol desenvolupar la Unió Europea.El doble de vacunes administrades en tres setmanes

El president de la Generalitat ha destacat que en les últimes tres setmanes s’han duplicat el nombre de vacunes administrades, en passar de 640.000 dosis a 1,2 milions. “Ens agradaria anar més ràpid, però el ritme depén de l’arribada de les vacunes”, ha explicat.

A més, Ximo Puig ha avançat que la setmana vinent està previst administrar més de 185.000 dosis, de les quals la gran majoria (68.000) són primeres dosis per a persones de 70 a 79 anys, un segment d’edat que també rebrà 55.000 segones dosis. Finalment ha assenyalat que 16.000 vacunes es destinaran a segones dosis de majors de 80 anys i grans dependents, i 40.000 al grup d’entre 60 i 65 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari