La Nit de l'Art embelleix un any més Castelló

Más de 100 actividades repartidas por el casco antiguo promocionarán el talento artístico local este fin de semana

La Nit de l'Art embelleix un any més Castelló
07/05/2019 -

Viure la cultura sota la llum de la lluna. Així, Castelló celebra el divendres 10 i dissabte 11 de maig la XIII edició de la Nit de l’Art, un esdeveniment que adornarà un any més el centre urbà amb galeries d’art, centres culturals, tallers didàctics, obres audiovisuals, actuacions de música i dansa i performances, entre altres. Més de 100 activitats aglutinaran a curiosos i amants de l’art amb la finalitat d’acostar la creació contemporània a tots els públics i promocionar el talent artístic local; en definitiva, apostar per la cultura.

Tot això amb el suport de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació, la Generalitat Valenciana i el Consorci de Museus de la Comunitat. A la presentació d’aquesta edició, han assistit la directora de l’esdeveniment, Yvonne Bacas, al costat de l’alcaldessa Amparo Marco; el vicepresident de la Diputació, Vicent Sales; el president del Consorci, José Luís Pérez Ponz; la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i la vice-rectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro.

En la roda de premsa, han avançat part de la programació, que enguany àmplia l’horari amb un ampli elenc d’activitats. Aquestes faran de Castelló un espai on gaudir de la cultura a l’aire lliure, convertint el casc antic en un teatre i galeria en si mateix. En aquest sentit, l’alcaldessa Amparo Marco ha animat a la ciutadania a eixir al carrer i a aprendre de l’art.

Així, el divendres 10 arrancarà la cita amb ‘Menuda Nit’ a partir de les 18 h i fins a les 19.30 h amb tallers, concerts i grafitis. Més tard, a les 20 h, començarà la ‘Nit de l’Art’, l’acte principal de l’edició, que s’allargarà fins a la mitjanit. Durant aquestes hores s’obriran cases culturals, mostres i associacions per tota la ciutat. Hi haurà exposicions sobre el plàstic, sobre la informació que rep la societat, de fotografies i fins i tot sessions de DJ. També s’exposaran els treballs d’alumnes de diferents entitats culturals de Castelló i es crearà un mural tridimensional al Carrer Bayer, on qualsevol podrà participar si s’acosta fins allí. Cap al final de la nit, començaran els relats orals i les representacions de les associacions culturals en diferents llocs de la ciutat.

La nit de dissabte queda reservada per a celebrar la ‘Nit Jove’, on el Conservatori Professional de Dansa actuarà a diferents hores en diversos punts de Castelló i es realitzarà, a més, un taller didàctic de música electrònica i experimental. També se celebrarà la ‘Nit Dark’ amb el concert de We are not brothers i la sessió d’UmlautDJ per a concloure un cap de setmana ple de cultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari