La Policia Local gestiona la protecció de 155 dones víctimes de la violència masclista a Castelló

La Policia Local gestiona la protecció de 155 dones víctimes de la violència masclista a Castelló
25/11/2020 -

La Policia Local de Castelló, a través de la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere, gestiona el compliment de 161 ordres de protecció sobre 155 dones víctimes de la violència masclista, una labor realitzada pels i les agents policials des de l’adhesió en 2011 al Protocol de Col·laboració i Coordinació entre la Comissaria del Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Castelló, renovat el mes de setembre passat.

En el que portem d’any, la policia ha realitzat 3.355 vigilàncies preventives i de seguiment per a vetlar pel compliment de les ordres de protecció de les dones víctimes de la violència. Es tracta d’un 20,8% més que les realitzades durant tot l’any passat i d’un 222% més des de 2017. A més, la Policia Local ha realitzat en el que portem d’any un total de 106 detencions per violència de gènere, la qual cosa suposa un 53% del total de les detencions realitzades pel cos local aquest 2020.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor el protocol per a la col·laboració de la Policia Local i la seua integració al sistema de Seguiment Integral dels Casos de Violència de Gènere (VioGén). “En el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, vull destacar el treball realitzat per la Policia Local per a garantir la protecció de les dones víctimes d’aquesta xacra a la nostra ciutat”, ha indicat. Marco ha recalcat que el protocol “aconsegueix optimitzar i augmentar la col·laboració policial per a una major eficàcia en la protecció de les víctimes i el compliment de les ordres de protecció”.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere gestiona en l’actualitat la protecció de 155 dones, 112 de les quals han sigut assignades al llarg d’enguany sobre la base d’aquest protocol de col·laboració amb la Policia Nacional. Durant aquest any s’ha incorporat a la Unitat un intendent i una agent més, “la qual cosa ha permés ampliar i millorar l’atenció policial i la lluita contra aquesta lacra masclista”, ha apuntat Donate.

“Més de la meitat de les detencions realitzades enguany per la Policia Local han sigut per violència masclista, la qual cosa dóna bona mostra de la necessitat i importància de continuar treballant i establint mesures i recursos per a erradicar aquesta xacra”, ha manifestat.

D’entre les 112 dones víctimes la protecció de les quals ha sigut assignada enguany a la Policia Local de Castelló, 41 d’elles tenen entre 31 i 40 anys, 34 dones de 19 a 30 anys, 28 víctimes d’entre 41 a 50 anys, 8 d’entre 51 i 70 anys, i una dona menor de 18 anys. La Unitat també ha realitzat 1.651 actuacions entre crides i entrevistes amb les víctimes i acompanyaments a jutjats, entre altres.

Per la seua banda, l’edil de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha posat en valor el treball de coordinació que realitzen totes les àrees municipals en col·laboració amb el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO). “La creació d’un Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere ha sigut clau per a donar una resposta coordinada, especialitzada i integral, però també per a actuar amb la major rapidesa possible davant qualsevol cas de violència de gènere”, ha explicat Ruiz.

“Actuem no sols amb les dones sinó que arribem també a les filles i els fills i els facilitem tots els recursos municipals al nostre abast per a ajudar-los a superar una de les situacions més difícils a les quals una persona pot enfrontar-se”, ha incidit l’edil, qui ha volgut agrair la dedicació i la sensibilitat amb la qual el personal municipal ha aplicat el recentment creat protocol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari