La revista + Dones de Castelló publica el primer número exclusivament digital

L’edició de desembre analitza les accions realitzades contra la violència masclista a Castellói estudia els rols femenins a la publicitat i les sèries

La revista + Dones de Castelló publica el primer número exclusivament digital
22/12/2020 -

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones (SIO) i la regidoria de Feminisme i LGTBI han publicat el nou número de la revista +Dones, una edició que serà íntegrament digital per primera vegada. D’aquesta manera, s’extremen les mesures sanitàries enfront de la pandèmia.

“Amb aquest número tanquem un any que ha estat complicat per totes i tots i també per a les persones, les institucions i les entitats que treballem per la igualtat de drets, ja que la crisi sanitària i la social han fet que els drets de les dones es veren afectats i que aquelles amb pitjors condicions socioeconòmiques veren agreujada la seua situació”, ha lamentat l’edil de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. La regidora ha apuntat que aquesta edició serveix perquè “agafem consciència sobre les discriminacions que es produeixen en matèria de salut o el masclisme que fomenta la publicitat, entre altres aspectes i ens proposem posar fi a açò en 2021”.

Entre els articles destacats del número de desembre, figura una anàlisi sobre els estereotips, dels rols i les relacions de gènere en les sèries televisives espanyoles i el resultat d’una macroenquesta que descobreix que una de cada dues dones ha patit violència de gènere, dins o fora de l’àmbit de la parella.

La revista +Dones es publica per donar a conèixer les polítiques per la igualtat dutes a terme en la ciutat, motiu pel qual reflecteix l’aposta del govern municipal pel procés dels pressupostos amb perspectiva de gènere de l’Ajuntament de Castelló i una evolució dels quatre últim exercicis.

Així doncs, en el número actual s’inclou un repàs a la campanya amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, en el qual es van a dur a terme exposicions i representacions al voltant de l’erradicació del masclisme. En eixe sentit es remarca l’exposició de ‘Ciutat lliure de violència masclista’, amb més de 1.000 casetes pintades a mà per diferents col·lectius de la ciutat.

‘+ Dones’ tanca aquest número amb una entrevista a Reyes Santamaría Villagrasa, premi Olimpia 2020 i psicòloga i cap del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari