L'Ajuntament aprova la instal·lació de plaques solars a la piscina Olímpica

Les oficines del Patronat d’Esports també comptaran amb panells d’autoconsum

L'Ajuntament aprova la instal·lació de plaques solars a la piscina Olímpica
04/03/2019 -

El Plenari de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’acceptació de les condicions de finançament per a instal·lar 360 panells fotovoltaics a la piscina Olímpica. Això comportarà una reducció aproximada de 1.554 tones de CO2 i 450.000 euros en 25 anys. El projecte es portarà a terme amb finançament de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), que aportarà 100.000 euros amb un préstec a interès zero.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha valorat positivament aquesta actuació: “Millorar l’eficiència energètica i medi ambiental de les instal·lacions esportives és un dels objectius principals que ens vam proposar i estem molt satisfets del treball realitzat. A aquesta millora de la piscina Olímpica cal afegir dades com els 74.000 euros que des del passat estiu hem invertit en lluminària LED “.

A més, el Patronat d’Esports també preveu la instal·lació de 60 mòduls fotovoltaics al sostre de les seues oficines, situades al carrer Columbretes 22. La mesura suposarà un estalvi de 276 euros aproximadament a la factura mensual d’electricitat i una reducció d’emissions de CO2 de 9.777 kg anuals, l’equivalent a plantar 29 arbres adults.

Segons l’estudi tècnic previ, elaborat per la Fundació per a l’Eficiència Energètica i el Medi Ambient de la Comunitat Valenciana (Fundació f2e), l’obra suposaria un cost aproximat de 19.325 € que el Patronat finançarà amb un nou crèdit de l’IVACE.

El gerent de la Fundació f2e, Víctor Gaceta, ha destacat la importància d’aquest tipus de mesures: “Nosaltres treballem amb el sector públic i privat, en molts casos realitzant aquests estudis tècnics de forma gratuïta i assessorant per a fer realitat iniciatives com aquesta que permeten reduir el cost energètic i la petjada de carboni dels edificis”.

La Fundació F2e, de la que són patrons BP, l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objectiu impulsar l’actuació en els camps de l’eficiència energètica i el medi ambient a través de la formació, el suport d’iniciatives empresarials i la promoció de projectes d’innovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari