L'Ajuntament i el Col·legi La Magdalena cultiven un futur més sostenible per a Castelló

Omar Braina ha participat en una iniciativa mediambiental en què els estudiants del centre han plantat 30 arbres

L'Ajuntament i el Col·legi La Magdalena cultiven un futur més sostenible per a Castelló
10/04/2019 -

Els alumnes de 4t ESO i de 2n de Batxillerat del Col·legi La Magdalena han gaudit d’un matí cuidant el medi ambient de Castelló. Després de calcular les emissions derivades de l’activitat del centre, els docents han dissenyat una sèrie de mesures per a compensar-les i reduir el seu impacte. Entre elles figura la plantació de 30 arbres de pi blanc, una acció coordinada amb l’Ajuntament de Castelló.

La Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental i Agricultura, representada pel regidor Omar Braina, ha col·laborat amb aquesta iniciativa aportant una unitat mòbil amb aigua, material de jardineria i dos ajudants forestals que han ajudat amb la plantació d’arbres. A més, Braina ha participat en l’activitat amb els alumnes.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el projecte “Huella de Carbono”, desenvolupat de forma interdisciplinària en l’assignatura de Física i Química i la de Tecnologies de la Informació i la Comunicació. El Col·legi La Magdalena es converteix així en el primer de la Comunitat Valenciana en el càlcul de la petjada de carboni, així com en el seté col·legi espanyol que el porta a terme. Amb aquesta iniciativa pionera, el centre aspira a conscienciar l’alumnat sobre el nostre impacte en emissions de CO2, a més de promoure la cultura ecològica i l’empatia amb el medi ambient.

L’Ajuntament de Castelló ha aplicat diverses mesures en la mateixa línia, com la incorporació de vuit vehicles totalment elèctrics a les brigades municipals. Així mateix, s’han proposat múltiples activitats per a avançar cap a un futur cada vegada més sostenible, com les campanyes d’educació i sensibilització mediambiental que se celebren des del març i fins al maig a la plaça Major i la plaça Santa Clara. Amb accions com la del Col·legi la Magdalena o les impulsades per l’Ajuntament, Braina destaca que Castelló “aposta per la conservació de la naturalesa i la inversió en futur inculcant els valors de la sostenibilitat entre les pròximes generacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari