L'Ajuntament subvencionarà reformes de cuines i banys en habitatges construïts durant l'últim any

La línia d’ajudes costeja fins al 50 % del pressupost, amb un límit de 2.400 euros, i també finança obres d’interior d’accesibilitat

L'Ajuntament subvencionarà reformes de cuines i banys en habitatges construïts durant l'últim any
29/08/2019 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ajuda a pagar les reformes de cuines i banys i actuacions d’accessibilitat de l’interior d’habitatges realitzats durant l’últim any. La línia de subvenció abasta fins al 50% del pressupost, amb un límit de 2.400 euros. La documentació es pot presentar fins a l’11 de setembre en l’Oficina Municipal d’Habitatge, situada en l’edifici noble del consistori en la plaça Major.

El departament de María Jesús Garrido impulsa ajudes en rehabilitació interior d’habitatges que té l’objectiu de recolzar als propietaris a adaptar les seues llars a les condicions actuals d’habitabilitat. Així, contempla reformes de cuina i banys i obres d’adaptació per a persones amb diversitat funcional.

Pot ser beneficiari qualsevol persona física propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge situat a Castelló. Per a les sol·licituds s’haurà d’haver-hi acreditació la realització de les obres i la justificació de les despeses ocasionades a l’últim exercici. L’autorització de les obres haurà d’haver-se presentat amb posterioritat al 24 d’agost de 2018.

Habitatge també col·labora en el finançament de dos tràmits que requereixen propietaris com el certificat d’eficiència energètica -necessari per a la venda o el lloguer d’habitatges individuals- o l’informe d’avaluació d’edificis -s’exigeix per als immobles de més de 50 anys o per a sol·licitar una subvenció d’elements comuns d’un bloc d’habitatges-.

En el cas del certificat d’eficiència energètica, l’ajuntament subvenciona el 100% de la despesa sense que puga superar la quantitat de 100 euros, que és el preu mitjà d’aquest document. Podran requerir-ho els propietaris d’habitatges que hagueren registrat aquest certificat davant la Generalitat des del 24 d’agost de 2018.

Quant a l’informe d’avaluació d’edificis l’ajuda consistiria en una subvenció màxima de 20 euros per cadascuna dels habitatges en les quals cost l’edifici, i de 20 euros per cada 100 metres quadrats de superfície útil d’un local, sense que puga superar-se la quantia de 500 euros per l’immoble ni el 50% del cost de l’informe.

Podran ser beneficiaris d’aquest programa les comunitats de propietaris o propietaris únics d’edificis de caràcter predominantment residencial que hagueren registrat l’informe d’avaluació després del 24 d’agost de 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari