L'alcaldessa de Castelló es compromet amb l'ONCE a avançar en accessibilitat i ocupació

Amparo Marco ha assistit al relleu en la presidència de l’entitat

L'alcaldessa de Castelló es compromet amb l'ONCE a avançar en accessibilitat i ocupació
26/02/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat els reptes del Govern municipal en matèria d’inclusió social i atenció a les persones amb discapacitat: accessibilitat i ocupació. Així ho ha referit en el transcurs de l’acte de relleu de la direcció provincial de l’Organització Nacional de Cecs d’Espanya (ONCE), en el qual Miguel Benages, a causa de la seua jubilació, ha sigut substituït en el càrrec per Jesús Moril.

L’alcaldessa ha indicat que “l’accessibilitat ha de ser una prioritat en el full de ruta de la política, especialment de la municipal, perquè suposa obrir portes per a fer possible que les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física puguen tindre accés en tots els espais amb el mateix confort, seguretat i igualtat que la resta”, ha indicat.

En aqueix sentit, ha afirmat que el disseny de la ciutat ha de tindre en compte les circumstàncies dels qui conviuen en ella, tant de les persones amb discapacitat física, sensorial o cognitiva com aquelles que per raó d’edat o altres circumstàncies temporals o definitives tinguen disminuïdes les seues condicions. “Cal avançar cap a l’accessibilitat universal”, ha afirmat.

En aqueix sentit, ha indicat que el Pla General, ara en fase de revisió, camina cap a aqueix model de “ciutat per a totes i tots” i ha destacat les inversions en passos de vianants i semàfors, eliminació de barreres arquitectòniques i millora d’accessos en edificis públics. Sobre aquest tema, ha recordat que l’Ajuntament va quedar finalista en el premi de Ciutat Accessible 2019 de la Unió Europea. “Encara queda molt per fer”, ha dit.

Marco ha indicat l’esforç en inversió social, amb un increment del 650% en polítiques d’ocupació, i ha recordat que en tots els tallers d’ocupació es preval a les persones amb qualsevol diversitat funcional. També s’ha creat una línia de subvencions per a projectes d’ocupació amb Cocemfe i la Fundació Síndrome de Down.

“L’èxit de la vostra organització és el resultat de la combinació de l’esforç individual i col·lectiu. Un esforç individual perquè suposa un repte en la superació de cadascun de vosaltres dia a dia, i un esforç col·lectiu perquè la convivència, saber construir equips i la implicació de totes i de tots ha sigut un compromís i responsabilitat compartida per a fer de l’ONCE un projecte necessari per a la societat”, ha dit Marco. L’alcaldessa s’ha compromés a estudiar les propostes d’habilitació de nous quioscos sol·licitada per l’entitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari