Les exposicions 'Ciutat lliure de violència masclista' i 'Calladita no estás más guapa' enceten la programació feminista a Castelló

Les exposicions 'Ciutat lliure de violència masclista' i 'Calladita no estás más guapa' enceten la programació feminista a Castelló
05/03/2021 -

La Regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha obert este matí les exposicions ‘Construïm una ciutat lliure de violència masclista’ al Menador Espai Cultural i ‘Calladita no estás más guapa’ a la Façana del Mercat. La primera recull la iniciativa de l’artista Rafa Gallent i ha comptat amb les creacions de més d’una trentena d’entitats de la capital de La Plana. La segona, obra fotogràfica de Julia Galan, és una acció que busca unir les veus femenines i lluitar contra les desigualtats de gènere.

“Aquestes dues exposicions marquen l’inici de la programació del mes de la dona” ha declarat la regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz. Així mateix, Ruiz ha informat que “hem programat nombrosos actes per reivindicar la figura de la dona durant aquest mes de març”. L’edil ha convidat a “participar a tota la ciutadania en aquestes dues exposicions, les quals ja compten amb la participació d’entitats de la ciutat” i “viure el mes de la dona dins d’un marc de reivindicació, ja que encara ens queda molt a fer”. Segons ha explicat l’edil, “els actes seguiran els protocols sanitaris pertinents”.

Així doncs, en la decoració d’aquesta ‘Ciutat lliure de violència masclista’ que proposa Gallent hi han participat la Asociación Gitana, Vivenda tutelada, Centre Integral, el col·lectiu de Treballadores de la Llar, Aula Debate, Associació de Dones San Lorenzo, Pisos Solidaris, Cicle Igualtat, Adona’t, Liceu de Dones, En clau de dona, Juntes y l’AAMM 8 de març.

A més, també han col·laborat les associacions de veïns i veïnes primer Molí, San Pablo de Perpetuo Socorro, San Jaime de Roquetes, La Aduana de Virgen de Lourdes i San Bernardo de San Bernardo. També han decorat les casetes els centres educatius IES Bovalar, IES Carles Selma, l’IES La Plana, l’EPA Germà Colom i l’Escola D’Art. Finalment, han col·laborat entitats de caràcter social així com Càritas, Llar Zona Nord i Llar San Lorenzo, Creu Roja i l’Ateneu. Finalment, també ha participat l’Associació de Jubilats i Jubilades Los Ángeles – La Unión de Perpetuo Socorro.

Per tal d’incentivar la comunicació amb el públic, s’ha instal·lat una codi QR mitjançant el qual s’hi accedeix al perfil del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Facebook. Ací conviden els i les visitants a donar continuïtat a l’exposició amb missatges en forma de desig, anhel o reivindicació per tal d’assolir una ciutat “justa, lliure de violències masclistes”.

També s’obre hui al públic l’exposició cr Julia Galan ‘Calladita no estás más guapa’ (Façana del Mercat), activitat que es complementarà amb una acció interactiva a les xarxes socials. Aquesta exposició (comisariada per Daniel Belinchón) consta de diverses imatges a gran escala de boques en diferents posicions i es podrà visitar durant els mesos de març i abril. La mostra fa una crida a les dones per a guanyar espai públic i unir les forces per a dir “prou”: prou desigualtats de gènere.

Galan vol traslladar el missatge a les xarxes. El públic està convidat a participar amb vídeos on només aparega una boca dient “Calladita no estás más guapa” per tal de fer front a comportaments, rols i normes sexistes. Aquestes imatges es poden compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta #CalladitaNoEstasGuapa i etiquetat els comptes @juliagalan.s y @CalladitaNoEstasGuapa. Les imatges també es poden enviar per WhatsApp al + 34 697 838 628 o per correu electrònic a calladitanoestasguapa@gmail.com

Programació Dia Internacional de la Dones

Els dies 15 i 22 de març, al Casino Antic, s’organitza el cicle Los Lunes Concierto amb Músicas Sin Sombrero i Elle Sax Quartet (19.00 hores). El 18 de març al Teatre del Raval es durà a terme la representació de ‘Sobrepassades’, de la companyia Triapasón (19.00). A més a més, el dia 25 de març també al Teatre del Raval es podrà gaudir del concert d’Annacrusa (19.00 hores). El 31 de març es projectarà el film ‘Mujeres del Siglo XXI’ dins del Cicle Dona i Cine (Teatre del Raval a les 18.30 hores).

Premi Olímpia 2021

Cal recordar que l’acte institucional pel Dia Internacional de la Dona es podrà realitzar 26 de març al Teatre del Raval. Llavors, s’atorgarà el Premi Olímpia 2021 a Rosalía Torrent i es lliuraran els guardons de la XXVIII edició del Concurs Relats de Dones 2020 (12.00 hores).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari