Les Gaiates es reforcen com a referents de les Festes de la Magdalena

El Govern Provincial dóna suport als monuments amb diverses iniciatives dirigides a reforçar el seu paper en les festes fundacionals

Les Gaiates es reforcen com a referents de les Festes de la Magdalena
22/03/2019 -

Davant la proximitat de l’inici de festes, el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha rebut als representants de les comissions i la Federació de Gaiates en el Palau Provincial per a conéixer com afronten les festes i comunicar-los el suport del Govern Provincial als monuments a través de diverses iniciatives dirigides a reforçar el seu paper en les festes fundacionals de Castelló. D’una banda, la Diputació continua finançant les bandes de música que acompanyaran a les gaiates en la desfilada i ja ha aprovat la concessió d’ajudes per eficiència energètica a cada comissió.

Després de la reunió mantinguda amb els representants de les gaiates, el vicepresident Sales ha assegurat que “les gaiates són l’epicentre de les festes, durant tot l’any treballen preparant el monument, fent presentacions, preparant a les seues comissions, i des del Govern Provincial volem estar al costat de la gent de gaiata, de la gent que durant tot l’any treballa perquè les festes de la ciutat transcórreguen de la millor forma”.

En aqueix sentit, Sales ha explicat que “col·laborem fent que els monuments siguen cada dia més eficients amb la incorporació de noves tecnologies d’il·luminació que consumisca menys i que done més possibilitats a la vistositat del monument, i també treballant amb ells perquè la desfilada de gaiates del diumenge siga el més lluït possible, incorporant un altre element del qual ens sentim molt orgullosos com són les bandes de música de la província, que poden acudir acompanyant les gaiates, pagades pel Govern de la Província i contribuint al fet que tota la província faça seues les festes de Castelló”.

Durant la trobada, el vicepresident els ha entregat com a obsequi la samarreta ‘Sent la ConeCSión‘, lema amb el qual la Diputació reforça l’orgull de pertinença a la província amb l’etiqueta #OrgulldeCS.

Bandes de Música en la Desfilada de Gaiates

La Diputació finançarà amb 25.000 euros, a través d’un conveni de col·laboració amb la Federació de Gaiates, la participació de les bandes de música en la desfilada de gaiates. Així, les formacions musicals de la província acompanyaran a les comissions en la seua nit més màgica, en la qual han mostrat el treball de tot un any mentre sona sense parar el Rotllo i la Canya.

Eficiència Energètica

La Diputació de Castelló impulsa l’eficiència energètica en les gaiates de Castelló com a part del seu suport a les festes i tradicions de la província, i especialment amb la col·laboració en la millora de les festes de la Magdalena, declarades Festes d’Interés Turístic Internacional.

Així, amb aquestes ajudes per import de 28.500 euros (1.500 euros per comissió) la Diputació contribueix a la implantació de criteris d’eficiència energètica als monuments com a gran símbol de les festes fundacionals de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari