Les intervencions policials en colles baixen a la meitat durant les festes de Magdalena

El Servei d’Assistència Sanitària desplegat per l’Ajuntament supera les 301 actuacions, de les quals resol el 75% de casos sense trasllat a centres sanitaris

Les intervencions policials en colles baixen a la meitat durant les festes de Magdalena
02/04/2019 -

De 204 a 105. Les intervencions de la Policia Local en colles, gaiates i carpes durant les festes de la Magdalena han baixat pràcticament a la meitat de l’any passat a aquest, segons el balanç presentat per la Policia Local de Castelló. Arran de les 105 intervencions d’aquesta edició, els agents del Grup d’Espectacles i Activitats (GEA) han alçat quatre actes per infracció a l’ordenança municipal de soroll. El GEA ha efectuat 20 mesuraments en els llocs on s’estaven produint més queixes veïnals i en totes elles s’ha observat que els nivells sonors estaven dins de la legalitat.

S’han produït 53 accidents de trànsit dels quals 45 han sigut sense ferits i 8 sinistres han registrat 9 persones ferides de caràcter lleu. D’altra banda d’aquests 53 accidents, en nou d’ells un dels conductors implicats ha donat positiu en la prova d’alcoholèmia, per la qual cosa se’ls investiga per un presumpte delicte contra la Seguretat Viària. Així, s’han instruït 8 atestats per a investigar a 7 conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol i un per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir.

Quant al capítol de detencions, la Policia Local de Castelló ha detingut a 7 persones, cinc homes i dues dones. Tres homes han sigut detinguts per violència de gènere, un altre home per un delicte de lesions i un altre per desobediència greu; finalment dues dones, totes dues per violència domèstica.

D’altra banda, s’han confeccionat 10 notes de servei sense detingut en observar els agents comportaments presumptament delictius tals com danys, agressions en via pública, delictes contra el patrimoni o intervencions amb menors d’edat. Finalment s’han confeccionat 12 comunicacions de dades al Cos Nacional de Policia per altercats en via pública que tenen a veure amb insults, amenaces i lesions lleus.

Quant a les dades de trucades i serveis, el CIMSE ha rebut des que han començat les festes un total de 2.773 trucades, entre elles 67 serveis per la possible comissió d’actes delictius; 271 serveis per a informar d’una infracció de trànsit en la via pública; 174 serveis relacionats amb assistències sanitàries; 870 trucades per a requerir informació policial o sobre les festes; 49 trucades per a alertar de baralles en via pública i 109 serveis per molèsties veïnals per sorolls en via pública o domicilis.

Quant al capítol de denúncies administratives formulades per la Policia Local de Castelló, durant les festes de la Magdalena s’han formulat 129 denúncies de trànsit, 24 denúncies per infringir les ordenances municipals i 9 denúncies per cometre infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana 4/2015. Quant a la retirada de mercaderia per venda ambulant no autoritzada s’han confeccionat 23 actes d’intervenció i s’han retirat de la via pública més d’un miler d’objectes destinats a la venda ambulant.

Quant al servei municipal d’extinció d’incendis, els Bombers Municipals han realitzat 83 serveis, una xifra similar a anys anteriors. D’aquests més de huitanta serveis, 27 corresponen a extinció d’incendis dels quals; 16 incendis de vegetació; 6 corresponen a contenidors, papereres i xicotets incendis; 3 a incendis en habitatges o recintes i 2 a incendis en transports. També destaquen els 26 serveis de prevenció relacionats amb els actes festius en acudir a les mascletaes, castells de focs artificials, etcètera, en previsió que anaren necessaris per a alguna emergència.

Finalment, el Servei Municipal d’Assistència Sanitària ha realitzat un total de 301 assistències, una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior (276), però en la mitjana de tots els exercicis. Només s’han efectuat 76 trasllats a centres sanitaris (Hospital General, centres de salut i altres), és a dir, només un 25 per cent d’intervencions, la qual cosa vol dir que les atencions mèdiques d’aquest servei municipal han solucionat moltes assistències sanitàries que es produïen en la via pública i evitaven que els serveis mèdics hospitalaris se sobrecarregaren de treball.

Calen destacar les 105 assistències durant la Romeria de les Canyes a causa de la gran afluència de públic; les atencions realitzades arran de l’accident en la mascletà del dia 30 amb sis persones assistides, de les quals dues van ser trasllades a centre hospitalari i les 102 assistències en via pública, fora de la celebració d’esdeveniments, reduint el temps d’espera de les persones que reclamaven l’atenció, minimitzant la congestió en centres sanitaris i reduint al màxim el temps d’atenció per part de les patrulles de Policia Local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari