Les Justes de Sète faran vibrar el port en el Gran Dia d'Escala a Castelló

Aquest combat nocturn en el mar posarà el fermall final a una jornada del dissabte amb desfilades, música, concursos i exhibicions

Les Justes de Sète faran vibrar el port en el Gran Dia d'Escala a Castelló
23/04/2019 -

Les famoses ‘Justes de Sète’ s’han convertit en l’exhibició més esperada d’Escala a Castelló. Muntats en les seues barques, els participants lluitaran per no caure en l’aigua armats amb una llança per a espentar i un escut de fusta per a protegir-se. El dissabte 27 d’abril de 21 a 23 hores els visitants podran gaudir d’aquest torneig tradicional de la ciutat francesa de Sète des de la Marina de PortCastelló. L’espectacle està garantit en un combat en el qual el primer que cau al mar, perd.

“L’aliança i bona relació que tenim amb Sète ha aconseguit que puguem gaudir d’aquesta gran demostració que posarà la guinda a la jornada del dissabte”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la qual ha recordat que la col·laboració entre les dues ciutats per a celebrar conjuntament les seues respectives Escales, esdeveniments mariners que posen en valor el patrimoni marítim, ha fet que les comissions nacionals de cooperació amb la Unesco aproven el patrocini institucional.

Les denominades ‘Joutes de Sète’, més que un esport, són una tradició molt arrelada per als habitants d’aquesta ciutat. Abans de començar la batalla, els participants realitzen una desfilada acompanyats per música folklòrica, on el tambor i l’oboé són protagonistes. Després, presenten les seues llances i els contrincants es donen la mà en creuar-se les seues barques. Les regles del joc són bastant estrictes en aquest tipus de justes on l’única protecció és un escut de fusta.

El dia gran d’Escala a Castelló també estarà ambientat amb una desfilada històrica en el qual participaran tots els col·laboradors de l’esdeveniment i que tindrà lloc a les 18 hores. En finalitzar, les tropes se situaran enfront de la zona de vaixells per a realitzar un homenatge als caiguts en el navili Santa Eulalia amb el llançament d’una corona de llorer al mar. Abans de les ‘Justes de Sète’ els i les visitants es podran divertir amb concursos, teatre, animació, música i tallers en el racó infantil.

‘Escala a Castelló’ és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat Municipal de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius d’aquest esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari