L'exposició d'art sacre de la Diputació La Llum de la Memòria registra rècord històric de 5.500 visitants en la seua primera setmana

La iniciativa del Govern Provincial s’alça com a reclam turístic en la ciutat de Castelló i acumula ja 6.000 visitants

L'exposició d'art sacre de la Diputació La Llum de la Memòria registra rècord històric de 5.500 visitants en la seua primera setmana
02/05/2019 -

Rècord històric de visitants. L’extraordinari acolliment que està tenint l’exposició d’art sacre restaurat de la Diputació de Castelló La Llum de la Memòria a la ciutat de Castelló deixa ja xifres de rècord històric d’aquesta iniciativa provincial que compleix la seua quarta edició. I és que en la seua primera setmana han sigut 5.500 persones les que han visitat la seua seu a la Sala San Miguel, la més important afluència de visites de les exposicions allí realitzades. Amb això, es confirmen les previsions del Govern Provincial de voler optimitzar el comportament i l’impacte d’aquesta exposició a Castelló en fer coincidir el seu inici amb el període de Setmana Santa. És la primera vegada en les seues quatre edicions que aquesta ambiciosa proposta cultural es desenvolupa en la capital castellonenca després de recórrer bona part de l’interior de Castelló, amb les seues edicions a Vilafermosa, Benassal-Castellfort, i Caudiel-Xèrica.

Tal és el bon comportament que en els seus primers dies d’obertura està registrant l’exposició en les seues dues seus, tant a l’església de Sant Vicent com en l’antiga església de San Miguel o sala San Miguel, que el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura ha assegurat que “l’afluència de visitants en aquestes primeres jornades fa preveure que la Llum de la Memòria a la ciutat serà la més ambiciosa de les celebrades fins ara. El creixement de visitants que aquesta exposició ha tingut des de la seua creació fa ara quatre anys ha sigut espectacular, i fer-la enguany en la capital de la província continuarà contribuint a aquesta reeixida trajectòria”.

En aqueix sentit, el vicepresident Sales ha assenyalat que “d’igual manera que milers de persones es desplaçaven als pobles a conéixer el seu patrimoni en les anteriors edicions de la Llum de la Memòria, estem convençuts que ocorrerà en la capital, punt de trobada i connexió dels 135 municipis de la província. La Llum de la Memòria en la capital es constituirà en emblema de l’orgull de tots els pobles de pertànyer a aquesta terra única”.

I és que amb aquesta quarta edició d’aquesta ja consolidada proposta cultural, el Govern Provincial recupera i reivindica el patrimoni i art castellonenc amb un complet recorregut a través de 52 atractives peces del ric patrimoni sacre de la província. Aquest recorregut està diferenciat en les seues dues seus, amb 20 peces a l’Església de Sant Vicent Ferrer, i 32 la Sala San Miguel, dos llocs que sens dubte marcaran un abans i un després en aquesta fita turística que ha creat la Diputació a través de la recuperació del patrimoni històric dels pobles i ciutats de la província.

Aquesta nova edició de la Llum de la Memòria torna a comptar amb un ampli grup d’obres de gran qualitat, amb la característica comuna d’haver sigut intervingudes i recuperades pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació. L’exposició romandrà oberta des de hui pròxim dilluns i fins al mes vinent de juliol. L’horari d’obertura en sengles seus serà de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 hores al matí i de 17.30 a 20.30 hores a la vesprada, respectant sempre els horaris de misses i actes religiosos.

S’incorpora com recurs turístic i cultural en la ciutat

Cal tindre en compte que és la primera vegada en la seua trajectòria que aquesta ambiciosa iniciativa cultural de la Diputació es du a terme en la ciutat de Castelló, portant a la capital de la província algunes peces emblemàtiques del patrimoni sacre dels municipis castellonencs.

Com en les seues edicions anteriors, l’exposició proposa un espectacular recorregut per l’art sacre dels municipis de la província, posant l’accent principalment a la comarca on es realitza, en aquest cas a la Plana i els seus municipis, així com peces d’extraordinària riquesa que s’inclouen d’altres zones de la província i que completen el discurs d’una exposició de primer ordre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari