L'interior es beneficia especialment que la Diputació mantinga tota la província com a territori cardioprotegit

El Gobierno Provincial realiza el mantenimiento los más de 200 desfibriladores que tiene en los 126 municipios que lo solicitaron

L'interior es beneficia especialment que la Diputació mantinga tota la província com a territori cardioprotegit
18/03/2019 -

La Diputació de Castelló manté la província com a territori cardioprotegit amb un servei de desfibril·ladors que presa especial rellevància en les zones menys poblades i més allunyades dels nuclis urbans a l’interior. I és que el Govern Provincial es fa càrrec del manteniment dels més de 200 dispositius i la formació necessària per a manejar-los després d’aquesta innovadora iniciativa que li va portar a fer de la província una de les primeres d’Espanya a comptar amb aquesta assistència.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “aquest ambiciós programa de prevenció de risc cardiovascular arriba a tots els racons de la província amb especial atenció en aquells pobles amb menys recursos sanitaris per la seua grandària i per la seua distància amb els grans centres hospitalaris”.

El servei que presta la Diputació amb la distribució d’aquests dispositius “en qualsevol nucli poblacional, independentment de la seua grandària, es disposa de les eines necessàries per a combatre la mort sobtada i augmentar l’índex de supervivència en cas de parada cardíaca”.

Cal tindre en compte que per a la distribució dels desfibril·ladors, la Diputació de Castelló ha tingut en compte l’anàlisi dels serveis disponibles dels municipis sol·licitants, així com el nombre de nuclis urbans i la població que comprenen. Així, el Govern Provincial manté en cada municipi un mínim d’un desfibril·lador, com és el cas dels municipis més xicotets, fins als set dispositius DESA amb els quals compta la ciutat de Castelló.

Dispositius fàcils de manejar

Cal assenyalar que l’equipament que manté la Diputació de Castelló a través d’aquesta iniciativa està destinat al restabliment d’un ritme cardíac elèctricament i mecànicament efectiu davant casos de fibril·lació ventricular o de taquicàrdia ventricular en absència de pols, amb 300 nombres de descàrregues i 13 hores d’autonomia per desfibril·lador i un període de garantia de 15 anys.

A més, perquè l’ús del dispositiu DESA siga el més senzill possible, aquest guia a l’operador quant a la freqüència de les comprensions i compta amb un dispositiu que estableix l’adequada profunditat de les comprensions a practicar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari