Els 542 pobles de la Comunitat Valenciana ja tenen les seues llistes electorals municipals 2019

Los Boletines Oficiales de Alicante, Castelló y València han publicado las listas electorales municipales 2019 de cara al 26 de abril, donde PP, PSOE, Compromís, Ciudadanos, EUPV y Podem tienen la mayor presencia.

Els 542 pobles de la Comunitat Valenciana ja tenen les seues llistes electorals municipals 2019

Tots els focus d’atenció estan sobre aquest diumenge, però el pròxim 26 de maig hi haurà una altra cita electoral, aquesta vegada per a triar als representants dels ajuntaments i de la Unió Europea (UE). Així, el dimarts el Butlletí Oficial de Província (BOP) d’Alacant, Castelló i València, van publicar les llistes electorals municipals de 2019.

El partit amb major presència en les Eleccions Municipals de la Comunitat Valenciana serà el Partit Popular. I és que presenta candidatures en el 100% dels municipis de l’autonomia, per la qual cosa té la seua llista en 542 ajuntaments. En aquest sentit, la coordinadora de campanya, Eva Ortiz, assegura que “aquesta presència demostra que el PP avança al mateix ritme que la Comunitat Valenciana i s’adapta a les necessitats i reivindicacions dels valencians. No som un invent d’un dia, tenim una estructura forta i un projecte sòlid amb el qual eixim a guanyar tant en les autonòmiques com en les locals”.

Així mateix, Jorge Bellver, portaveu de campanya, considera que “el PP és el que millor coneix aquesta terra perquè és l’únic partit que té representació en els 542 municipis de la nostra comunitat, cosa que uns altres no poden dir. Coneixem la història, hem anat treballant els últims 20 anys i ho hem demostrat en el govern”. Així ho ha manifestat a València Extra en l’edició especial 28A de Converses.

Les llistes de les eleccions municipals 2019 del PSOE-PSPV són les segones amb major volum, amb 522 opcions a aconseguir formar govern local. Segons detallen els socialistes en un comunicat, es presenten en 259 racons de València, 132 d’Alacant i 131 de Castelló. Fent balanç de 2015, les últimes eleccions, a la Comunitat Valenciana hi ha un 40% d’alcaldies de la formació roja i un 80% de presència en els consistoris.

Per això, José Muñoz, Secretari d’Organització dels socialistes valencians, assegura que les xifres “demostren el poder territorial del PSPV-PSOE, la seua clara implantació municipal i la seua vocació municipalista que s’ha vist incrementada en els últims quatre anys tenint més candidatures que en 2011 i 2015”. “Som el partit dels valencians i les valencianes perquè som els que més ens acostem a la seua realitat més pròxima: els seus ajuntaments”, afig.

Quant a Compromís, segons els butlletins oficials de cada província, un total de 283 llistes concorreran el pròxim 16 de maig. Tal com detallen fonts del partit, 165 són de València (pel que estan en un 62% del seu territori), 75 a Alacant (que es tradueix en el 53% de l’espai) i 43 aniran a Castelló (un 35%). Per tant, hi haurà polítics i polítiques que representen a la formació valenciana en el 99% de les ciutats de més de 10.000 habitants.

papeletas_elecciones_archivo

D’altra banda, les llistes municipals de Ciudadanos, la formació liderada per Albert Rivera a nivell estatal i per Toni Cantó en el regional, sumen un total de 174. La majoria són per a Alacant, amb 68 municipis i ciutats, sobretot en la zona d’Oriola i de la Vila Joiosa. En segon lloc, València reuneix 64, principalment a Sagunt, Requena i Llíria. Castelló és en la qual menys representants es presenten, amb 42 llistes.

El cinqué partit amb major presentació de propostes per a formar govern és Esquerra Unida del País Valencià (EUPV). En aquest cas, el partit presenta candidatures en 151 localitats, és a dir, en un 27% del territori valencià. Així mateix, a diferència de la resta excepte en casos concrets, les llistes van en solitari o mitjançant una confluència amb Unides Podem (35) o altres agrupacions (15).

Manu Clemente, responsable de Política Municipal, indica que espera “revalidar èxits dels comicis anteriors i guanyar pes en els futurs governs per a dur a terme polítiques de transformació i recuperar els serveis públics per a les localitats, com ha aconseguit en aquesta legislatura”. Per la seua part, Rosa Pérez Garijo, coordinadora general, assegura que “és l’única força política capaç de garantir la recuperació del control des del govern municipal, la qual cosa permet, a més de millorar la vida dels ciutadans, crear ocupació per a les persones de la localitat”.

Finalment, Podem o la confluència Unides Podem juntament amb EUPV o altres formacions, es prepara per a les eleccions amb 96 llistes en diferents racons de la Comunitat Valenciana. 55 per a València, sobretot en la junta electoral de València; 31 en el cas d’Alacant, la majoria en la de Villena; i 10 a Castelló, principalment a Castelló i sense llistes en la de Sogorb.

Totes les candidatures per municipi es van publicar aquest dimecres, després de finalitzar el termini per a presentar les llistes com a marca la normativa. En el Butlletí Oficial de Castelló, en el d’Alacant i en el de València poden consultar-se per municipis i ciutats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari