Arriben els primers pacients covid a l'hospital de campanya de Castelló

En aquest hospital ingressaran pacients covid amb pronòstic lleu o moderat

Arriben els primers pacients covid a l'hospital de campanya de Castelló

El coronavirus continua colpejant fort en la Comunitat Valenciana, i des de la Conselleria de Sanitat s’han activat tots els recursos per a reduir la pressió en el sistema sanitari. Així, aquest dissabte, els primers pacients amb covid han arribat a l’hospital de campanya de Castelló, l’últim de les tres províncies a posar-se en funcionament.

Aquest hospital, completament condicionat, rebrà a pacients covid amb pronòstic lleu o moderat, deixant les plantes de l’Hospital General Universitari de Castelló per a pacients amb major gravetat. De fet, hui han arribat huit pacients provinents dels hospitals de Vinaròs, la Plana de Vila-real i el mateix General de la ciutat de Castelló.

En aquesta fase, l’hospital de campanya comptarà amb un total de 80 llits, que podran ampliar-se successivament a mesures que siga necessari. Aquesta infraestructura, totalment equipada amb el material necessari, es divideix en diferents zones d’hospitalització que compten cadascuna amb els seus respectius controls d’infermeria i sales mèdiques. Així mateix, l’hospital de campanya també està dotat amb preses d’oxigen i, en cas de ser necessari, amb respiradors.

Des de la seua posada en funcionament, aquesta infraestructura ha servit de suport a les activitats hospitalàries, com a punt de vacunació, tant en la campanya de la grip com en la del coronavirus; com a zona de reforç a urgències; o com a punt d’extracció en els test de seroprevalença, entre altres funcions.

Cal recordar, que la setmana passada va entrar en funcionament a l’hospital de campanya la sala de preingrés que acull pacients estables amb diagnòstic de Covid-19 que després de la corresponent atenció i valoració clínica per part del Servei d’Urgències, requereixen ser ingressats en planta. L’estada en aquesta sala es limita al temps mínim necessari per a realitzar la gestió d’acolliment des de la planta, com pot ser l’assignació de llit, la neteja de l’habitació després d’una alta o el trasllat i atenció d’altres pacients.

De la mateixa manera que la resta de l’hospital de campanya, la creació d’aquesta sala de preingrés ha afavorit que els equips d’urgències puguen continuar atenent pacients en espera, ja que allibera boxs d’atenció, contribuint a una millor gestió assistencial davant l’increment d’atencions derivades de l’empitjorament epidemiològic a la província.

Procediment de derivació de pacients consensuat

El procediment de derivació de pacients, coordinat per la Direcció General d’Assistència Sanitària i consensuat amb els tres centres hospitalaris de la província, estableix que l’hospital de campanya assistirà a pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en Covid-19 que hagen estat prèviament ingressats en un d’aquests hospitals, que es troben en fase de resolució de la malaltia i que en el cas de presentar insuficiència respiratòria, puga corregir-se amb fluxos baixos d’oxigen. En alguns casos també poden ingressar en aquesta instal·lació, pacients que a més de la seua situació clínica, referisquen circumstàncies socials o familiars que els impedisquen mantenir un aïllament adequat en els seus domicilis o manquen de recursos i o accés a cures bàsiques.

La posada en marxa de l’hospital de campanya afavoreix l’ingrés de pacients amb major gravetat en les plantes d’hospitalització dels hospitals comarcal de Vinaròs, la Plana de Vila-real i el mateix General de la ciutat de Castelló, alleujant així la pressió assistencial derivada de la greu situació epidemiològica a la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari