Les tempestes marquen l'inici de setembre a la província de Castelló

Durant aquesta matinada les precipitacions a l’interior de la província han arribat a provocar xicotets incendis

Les tempestes marquen l'inici de setembre a la província de Castelló
02/09/2019 -

L’inici de setembre ha donat pas a pluges i tempestes que han amenaçat durant aquesta nit a gran part del litoral mediterrani. La província de Castelló ha sigut sens dubte de les més afectades, encara que en el sud Catalunya i a València també ha sigut necessari traure el paraigua.

Durant la passada nit, les tempestes a la província de Castelló han arribat a provocar xicotets incendis per la caiguda de llamps. Han sigut en els municipis de Vistabella, Rosell i Sucaina, encara que han sigut controlats poc després de començar. Els bombers han actuat amb rapidesa, i en els tres casos han sigut sufocats abans de causar danys importants.

Per part seua, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha registrat els valors més alts de precipitació en localitats de l’interior de Castelló durant la passada matinada. Els municipis amb més pluges han sigut Castellfort, amb 11,2 litres per metre quadrat; Benassal, amb 16,6 l/m2; Andilla, amb 18.8; Calles amb 19,2; i la dada més elevada a Vilafranca, on s’han registrat fins a 21,6 litres/m².

La pluja no cessarà en els pròxims dies

Per a la resta del dia, Aemet preveu que hi haurà menys probabilitat de pluja, encara que demà tornarà a pujar des del matí. Pel que fa a la resta de la setmana, els ruixats i tempestes continuaran caient amb intensitat en diverses parts de la província, com és el cas de la Vall d’Uixó, o la mateixa capital de la Plana.

Predicció del temps per a aquesta setmana a Castelló de la Plana. Font: Aemet.

Les temperatures, d’altra banda, es mantindran en els pròxims dies, no superant els 30 graus, i sense baixar dels 20° en els moments més freds. No obstant això, Aemet preveu que es produïsca un descens de temperatura cap al cap de setmana, podent baixar fins als 16 graus de mínima a partir del divendres, dia 6.

En quant a riscos meteorològics, ara com ara tant el litoral com l’interior de la província es troba sense riscos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari