La Magdalena torna a la normalitat amb l'únic requisit de la mascareta

El president Ximo Puig ha presentat el marc normatiu per a la Magdalena, les Falles i les festes de Moros i Cristians

La Magdalena torna a la normalitat amb l'únic requisit de la mascareta

La Magdalena de 2022 torna a la normalitat precovid amb l’únic requisit de la mascareta, que serà obligatòria en interiors i en l’exterior sempre que hi haja aglomeracions i no es puga mantenir la distància interpersonal.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a explicar les mesures sanitàries acordades per a la celebració de les Falles, Magdalena i Moros i Cristians, després de reunir-se amb la secretària autonòmica de Salut Pública i la directora i subdirectora de Salut Pública.

Aquest marc de recomanacions indica que en les mascletades previstes no hi haurà control d’aforament, però serà obligatori l’ús de mascareta, igual que per als assistents com a públic a l’ofrena, no sent obligatòria per als assistents que desfilen en aquest tradicional acte.

En el cas de les carpes, s’establiran les mesures establides per a l’hostaleria, una normativa que es revisarà en els pròxims dies i que concretarà si és necessari dividir als fallers i falleres en taules de 10 o si, per contra, desapareix aquesta norma. Així mateix, s’aplicaran les especificacions previstes per a exteriors en el cas de comptar amb dues obertures que garantisquen una correcta ventilació, i s’establiran les mesures d’interiors quan es tanquen.

Quant a revetles i discomòbils, se seguiran també les normes establides en el cas de l’oci nocturn, amb un ús obligatori de mascareta a excepció de quan es consumisquen les begudes.

Unes normes que, segons el president s’estableixen perquè “hi haja festes amb la màxima seguretat possible, tan reals com siga possible, perquè és necessària una recuperació econòmica, social i emocional, però sent prudents perquè la pandèmia encara està entre nosaltres”.

En aquest sentit, Puig ha remarcat que “estem en un moment en el qual es constata un descens massiu en el nombre de contagis i, en conseqüència, una baixada en hospitalitzacions i en UCI, malgrat tindre encara una letalitat alta”, i ha demanat seguir amb “la prudència i la corresponsabilitat, única possibilitat al costat de la vacuna per a anar avançant cap a la normalització”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari