Castelló recorda les absents en la manifestació del 25N

La manifestació que va recórrer el centre de la ciutat tenia un ‘espai buit en memòria de les víctimes’

Castelló recorda les absents en la manifestació del 25N
26/11/2019 -

Castelló commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, un dia per al qual la Regidoria de Feminismes, encapçalada per Verònica Ruiz, col·labora amb les diverses associacions de la ciutat que organitzen activitats. L’acte central de la jornada va ser la manifestació que començà a la plaça Maria Agustina a les 19.00 hores fins a la plaça Major.

La capçalera de la marxa es definia amb una cinta morada un ‘espai de les absents’ per recordar les dones assassinades que ja no hi podran ser, una proposta del col·lectiu Assemblea 8M. A continuació, ja al costat de l’ajuntament, representants públiques i de la Plataforma Ciutadana per a la Igualtat de Castelló varen llegir el manifest impulsat per la plataforma.

Per a Ruiz, «la violència envers les dones és una condemna a la falta d’educació i de polítiques efectives per combatre-la que paguen les dones i xiquetes víctimes, però també tota la societat». Per això la regidora destaca projectes com «el de la Xarxa pels Bons Tractes o els de tants col·lectius feministes de la nostra ciutat, que treballen conjuntament per potenciar valors com el respecte i que ens fan prendre consciència de les d’abús amb les quals convivim sense adonar-nos-en».

El consistori completarà la programació d’actes entorn al 25-N amb l’obra ‘Elisa y Marcela, Historia que parece cuento’, que es representarà el dimarts 26, al Teatre del Raval. Dimecres 27, el mateix espai acollirà el passe de ‘Difret’, emmarcada dins del cicle de dona i cine.

Jornades de Coeducació

Aquest divendres, 29 de novembre, la Regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Castelló organitza la Jornada de Coeducació al Museu de Belles Arts per a professionals del sector educatiu, però que està oberta també a tota la ciutadania. En l’esdeveniment participen l’assessora i formmadora Carmen Ruiz Repullo i la professora Rosa Sanchís, «dues dones expertes i referents en el camp de la igualtat i la violencia de gènere i el treball de les quals es fonamental per a educar la joventut en el respecte i la resolució de conflictes», ha destacat l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari