Les màquines de RECICLOS per a obtindre recompenses al reciclar aterren al campus de l'UJI

S’han instal·lat tres màquines al campus de Riu Sec per a reciclar botelles de plàstic i llandes a canvi de recompenses o reforestar una zona degradada

Les màquines de RECICLOS per a obtindre recompenses al reciclar aterren al campus de l'UJI

La Universitat Jaume I (UJI) ha instal·lat al campus de Riu Sec les màquines de RECICLOS, el sistema de devolució i recompensa creat per Ecoembes.

D’aquesta manera, tant l’estudiantat com la resta de persones que formen part de la comunitat universitària de l’UJI podran aconseguir recompenses cada vegada que empren aquestes màquines per a reciclar llandes i botelles de plàstic de beguda.

De moment, aquestes màquines de reciclatge s’han instal·lat al campus de Riu Sec; en concret, hi ha un total de tres màquines situades en l’edifici d’Espaitec 2, l’edifici d’Investigació 1 i el vestíbul de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències experimentals.

A més, es preveu que arriben també pròximament a les facultats de Ciències Jurídiques i Econòmiques; Ciències Humanes i Socials; i Ciències de la Salut.

Aquestes noves màquines que ja han arribat a l’UJI tenen un doble objectiu. D’una banda, promoure el reciclatge de llandes i envasos de plàstic de begudes entre els universitaris i que en fer-ho puguen guanyar punts canviables per una recompensa.

De fet, els estudiants poden usar aquests punts per a contribuir a la reforestació i recuperació d’una zona degradada.

I, d’altra banda, una altra de les finalitats d’aquesta màquina RECICLOS és impulsar que les llandes i botelles ja usades puguen reutilitzar-se i convertir-los en nous envasos o productes després del seu reciclatge.

El comissionat de la rectora per a la Nova Normalitat, Vicent Cervera, ha afirmat que “aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’estratègia de sostenibilitat i de l’Agenda 2030 de la Universitat i, en concret, de l’aposta per reduir el consum de plàstic”. En aquest sentit, Cervera ha assenyalat que amb la instal·lació d’aquestes màquines es pretén avançar en la sensibilització sobre el reciclatge, l’economia circular i la necessitat de reduir els residus.

Com funcionen les màquines de RECICLOS

En primer lloc, l’usuari ha de descarregar-se l’aplicació gratuïta de RECICLOS i després de depositar tots els envasos de plàstic o llandes en el contenidor podran escanejar un codi QR a través del qual rebran una sèrie de punts la quantitat dels quals dependrà de quants envasos ha tirat.

En aquest sentit, els punts obtinguts, que es denominen RECICLOS, podran canviar-se per diverses recompenses disponibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari