Marco aborda els reptes de les polítiques urbanes en la constitució del Fòrum Local per a l'Agenda Urbana

Marco aborda els reptes de les polítiques urbanes en la constitució del Fòrum Local per a l'Agenda Urbana
07/10/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dijous en l’acte de constitució del Fòrum Local per a l’Agenda Urbana Espanyola (AEU) celebrat a Sevilla i que ha comptat amb l’assistència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero. Aquest fòrum naix com a plataforma i punt de trobada al màxim nivell institucional i de representació política entre el ministeri i les Entitats locals per a posar en comú les actuacions que s’estan duent a terme i compartir bones pràctiques.

L’acte oficial de creació d’aquesta plataforma ha tingut lloc hui a Sevilla, en una cita en la qual l’alcaldessa de Castelló ha participat amb una intervenció en la qual ha abordat els reptes actuals de les polítiques urbanes en l’àmbit local. En aquest sentit, Marco ha destacat com haver iniciat en el seu moment els treballs per a l’elaboració de l’Agenda Urbana de Castelló “està servint per a unificar sota un mateix paraigua l’estratègia urbanística local iniciada en 2015 i que està transformant la ciutat en un espai més sostenible, inclusiu i saludable”.

Marco ha assenyalat que, gràcies a aquesta “aposta ferma” realitzada anys arrere, “Castelló està ara en una posició més avantatjosa, amb un Pla d’Acció de l’Agenda Urbana ja avançat i sent pioners a nivell local en l’elaboració d’aquest document estratègic que serà vital per a optar a nous fons europeus”, ha indicat.

A més, ha destacat que l’Agenda Urbana “és el paraigua sota el qual conflueix tot el pla estratègic de ciutat que tenim per a Castelló i que unifica en una estratègia global i transversal el nou disseny de ciutat que iniciem amb l’elaboració del Pla General i amb l’estratègia Edusi”. En aquest sentit, ha destacat la utilitat i necessitat que les entitats locals elaboren els seus plans d’acció d’Agenda Urbana per a afrontar els nous reptes urbanístics.

L’alcaldessa ha explicat que, l’elaboració del Pla d’Acció aporta una doble oportunitat per a Castelló. D’una banda, posa en valor el treball realitzat en les últimes dècades en pro d’un desenvolupament urbà dens, compacte i divers i, per un altre, és estratègia de futur que integra totes les diverses polítiques urbanes encaminades a aconseguir una ciutat verda, innovadora, econòmicament competitiva i socialment inclusiva. A més, ha apuntat que l’Agenda Urbana “oferirà noves possibilitats de planificació d’inversions, incorporació de tecnologia, digitalitzacions, creixement sostenible i millora de la mobilitat”, entre altres mesures estratègiques. “Amb l’Agenda Urbana, Castelló culminarà el procés de reflexió estratègic que iniciem en 2015, quan comencem a definir el model de municipi que volíem per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari