Marco aborda amb Puig actuacions estratègiques per a Castelló en 2022

L’alcaldessa sol·licita al president suport en el repartiment de nous fons europeus i l’impuls a la remodelació del Caminàs

Marco aborda amb Puig actuacions estratègiques per a Castelló en 2022
07/02/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut aquest dilluns una trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual han abordat una sèrie d’actuacions estratègiques per a la ciutat a impulsar aquest 2022. És la primera reunió de treball que tots dos dirigents mantenen enguany per a tractar projectes i actuacions conjuntes. A la trobada ha assistit també el regidor d’Urbanisme, José Luis López.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat que aquesta trobada és exemple de la “col·laboració plena entre institucions” per a “continuar impulsant projectes d’interés per a la ciutadania”. Així, Marco ha sol·licitat el suport a Castelló per part de la Generalitat en el repartiment de fons europeus gestionats per l’administració autonòmica en matèria turística i de regeneració urbana, entre altres. “Castelló és líder en execució de fons europeus i garantia d’èxit a l’hora de desenvolupar actuacions en línia amb les directrius europees i sempre pensant en el benestar de la ciutadania i en projectes per a un Castelló més sostenible, saludable i integrador”, ha indicat.

En la trobada, també s’ha abordat l’impuls al corredor verd del Caminàs, un projecte estratègic per a la ciutat que finançarà la Generalitat amb 4,5 milions d’euros. L’alcaldessa ha recordat que es tracta d’una actuació emblemàtica que realçarà aquest espai.

Així mateix, s’ha tractat la pròxima signatura del protocol de col·laboració per a la construcció d’un espai de la música i les arts escèniques de referència en el PAI Taixida. Cal recordar que en aquest projecte col·laboren l’Ajuntament, Presidència de la Generalitat, la Conselleria d’Educació i la d’Innovació i Universitats. Aquest espai integrarà els conservatoris superior i professional de música i el superior de dansa; i espais per a col·lectius vinculats amb la música tradicional i cultural.

D’altra banda, l’alcaldessa ha traslladat al president de la Generalitat la petició per a situar a Castelló una subseu de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), com en el cas d’Alacant, amb l’objectiu de facilitar la formació de policies locals, bombers, brigadistes i membres de protecció civil de la capital i de les comarques de Castelló i evitar desplaçaments.

Festes de la Magdalena

Finalment, l’alcaldessa ha traslladat al president la necessitat que hi haja un marc comú de recomanacions sanitàries de cara a les pròximes festes, de manera que s’equiparen les mesures en ciutats com Castelló i València, que celebren la Magdalena i les Falles el mes vinent de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari