Marco aborda la remodelació de l'avinguda Lledó amb representants veïnals

Marco aborda la remodelació de l'avinguda Lledó amb representants veïnals
27/07/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit aquesta vesprada amb diversos representants veïnals per a abordar les obres de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó. Un projecte avalat per la Comissió Europea que es va emportar a consulta pública i que és fruit d’un procés participatiu. Després d’aqueix procés, es van tindre en compte 85 de les 112 propostes plantejades, i en el mateix es van implicar més d’una vintena de col·lectius socials en representació d’associacions i federacions veïnals, comerciants, col·legis, sindicats, empreses, col·lectius ecologistes, el Consell Social de la Ciutat i la Universitat Jaume I (UJI), entre altres, a més de tècnics municipals i la corporació. L’alcaldessa ha escoltat les qüestions plantejades per aquest grup de veïns respecte a la remodelació i al desenvolupament de les obres, mentre que els representants polítics, els tècnics municipals i representants de la constructora han explicat la informació requerida sobre l’actuació.

Marco, que ha participat en la reunió al costat dels regidors de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, i d’Urbanisme, José Luis López, reitera que la remodelació de l’avinguda Lledó que s’està executant “té com a objectiu transformar aquesta emblemàtica avinguda en un itinerari accessible, segur i sostenible, que prioritza als vianants i que genera espais de trobada, d’oci saludable i impuls comercial”. En aquest sentit, Marco ha recordat que tal com s’ha pogut comprovar tant a Castelló com en altres ciutats espanyoles i europees, la conversió en zona de vianants de vials afavoreix l’activitat comercial i hostalera.

En aquesta línia, ha apuntat alguns dels impactes del projecte relacionats amb la mobilitat, el medi ambient, la salut urbana i altres aspectes socials. Entre ells, l’estimació en quasi un 40% de la caiguda global d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en tot el vial, un percentatge que depassaria el 80% en alguns trams. A més, s’habilitarà un carril bici d’1,5 quilòmetres entre la plaça Maria Agustina i la basílica del Lledó; i un passeig central per als vianants. D’aquesta manera, s’afavoreix el trànsit de persones que trien moure’s a peu o amb bicicleta de manera segura, i es redueix la pressió del trànsit rodat i els desplaçaments ràpids, la qual cosa ajuda al teixit comercial local i a crear barri. La intervenció també genera espais segurs en els entorns escolars i elimina la tanca del parc Rafalafena, integrant aqueixa zona verda. Així, s’amplia en 4.500 metres quadrats la zona vegetada i es plantaran més de 300 arbres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari