Marco anuncia bitllet gratuït de bus fins als 14 anys i freqüències de pas d'un màxim de 20 minuts

La candidata socialista presenta les mesures de mobilitat urbana sostenible que permeten seguir batent rècords d’usuaris en el transport públic

Marco anuncia bitllet gratuït de bus fins als 14 anys i freqüències de pas d'un màxim de 20 minuts
22/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia, Amparo Marco, ha anunciat una bateria de mesures per a culminar el canvi cap a un model de mobilitat respectuós a la ciutat de Castelló. El programa socialista contempla més d’una desena d’accions que “milloraran el transport públic per a continuar batent rècords d’usuaris, com s’ha aconseguit en 2018 amb els 7,1 milions de viatges registrats entre la xarxa d’autobusos urbans i el Tram”. Marco ha presentat aquestes propostes al costat del també candidat Rafa Simó i al director de l’Hospital General, Miguel Alcalde, un centre sanitari amb el qual s’han reforçat les connexions d’autobús, de carrils bici, Bicicas i s’ha millorat el seu entorn amb un pàrquing verd.

Marco ha assenyalat que en el pròxim mandat s’aniran millorant progressivament les freqüències de pas dels autobusos urbans fins a reduir-les a un màxim de 20. A més, es modificarà el Reglament de Transport Públic per a implantar la gratuïtat en menors de 14 anys i es millorarà l’accessibilitat de la gent jove al transport públic a través de la millora dels bons, incloent-hi programes de mobilitat nocturna.

També s’establiran nous serveis especials de transport i millora de l’accessibilitat amb un pla inversor de parades i marquesines i s’establiran sistemes per a facilitar el pagament del bitllet de bus amb el telèfon mòbil amb l’objectiu d’oferir major comoditat d’ús als usuaris i promoure una major eficiència en les maniobres de pujada de passatgers. El programa socialista també aborda la mobilitat en clau metropolitana i des de l’Ajuntament es promourà un model que reforce la capitalitat de Castelló, en coordinació amb la Generalitat Valenciana.

En matèria ciclista, els socialistes ampliaran i milloraran la xarxa de carrils-bici i impulsaran del Pla Director de la Bicicleta. I, més enllà de les infraestructures i dotacions, es fomentarà la mobilitat responsable en la via pública per a evitar conflictes entre els diferents usos del transport ciutadà (punts de més sinistralitat, control de bicicletes i patinets).

Amb l’objectiu d’acostar encara més a la ciutadania el transport públic, els socialistes proposen establir un Servei d’Atenció a la Mobilitat en les tinences d’alcaldia per a informar dels serveis de transport públics, Bicicas, el transport a demanda per a urbanitzacions Taxicas, entre altres.

Marco també ha apuntat que el pròxim mandat s’establiran les bases per a la finalització de la Ronda Barris, el segon anell de circumval·lació urbà, així com la creació d’aparcaments dissuasius de forma capil·lar en tots els barris.

També es planteja habilitar un aparcament amb zona per a autobusos en l’antic recinte del Mercat del Dilluns, amb instal·lació de banys públics i una nova app per a agilitar la tramitació de sol·licituds de permisos d’ocupació de via pública.

Castelló ha experimentat un canvi sense precedents en matèria de mobilitat gràcies a la creació de noves línies d’autobús, com la primera línia regular nocturna; l’establiment de serveis especials, inclòs servei 24 hores, en Magdalena, Sant Pere, Nadal o Carnestoltes; l’establiment del bitllet únic; les parades a demanda per a dones en línies nocturnes; la recàrrega del bonobús a través del mòbil i bancades de bicicas; la millora de freqüències o l’ampliació de serveis que han permés millorar les connexions amb centres neuràlgics com la Universitat Jaume I, l’Hospital General, l’Hospital Provincial, la Comissaria de Policia Nacional o instal·lacions esportives com el Ciutat de Castelló o Chencho.

“La gestió avala l’aposta socialista per un model de mobilitat més respectuós on ha guanyat protagonisme el transport públic i la bicicleta i a partir del 26 de maig volem continuar liderant aqueixa transformació en la manera en la qual ens movem per la ciutat”, ha defensat la candidata socialista Amparo Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari