Marco anuncia una bateria de mesures per a reduir la petjada ecològica

La candidata socialista presenta propostes per a reduir l’ús de plàstics, millora dels recursos hídrics, més eficiència energètica i millora de qualitat de l’aire

Marco anuncia una bateria de mesures per a reduir la petjada ecològica
24/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia, Amparo Marco, ha anunciat hui una bateria de mesures que permeten reduir la petjada ecològica global de la ciutat, combatre el canvi climàtic i lluitar contra l’efecte d’illa de calor que es produeix a la ciutat. “Si volem fer de Castelló una ciutat millor on viure la sostenibilitat ha de formar part de l’agenda política local”, reivindica Marco.

El programa socialista inclou 24 mesures a les quals se sumen les de mobilitat sostenible per a reduir l’impacte ambiental de l’Administració i contribuir així a reduir la petjada ecològica global de la ciutat. Tota aquesta bateria de mesures s’emmarca dins de l’àmbit de la ‘Ciutat Sostenible’, un dels cinc grans blocs en què s’estructura el nostre programa i que s’ajusta als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Els socialistes aborden accions de medi ambient, de lluita contra el canvi climàtic, de recursos hídrics i de consum responsable. La disminució progressiva de la petjada ecològica de l’administració pública aposta per una major reutilització dels recursos, més eficiència energètica i millorar la gestió sostenible de les aigües residuals per a augmentar la seua reutilització.

Marc, que ha estat acompanyada pels també candidats Omar Braina, Patrícia Porta i Salva López, també s’ha compromés a promoure l’eliminació de l’ús del plàstic en les campanyes municipals i fomentar la reducció de la utilització de microplàstics i plàstics d’un sol ús entre els negocis locals, especialment en els pròxims a la platja.

Un altre dels àmbits des dels quals s’afavorirà la reducció de la petjada ecològica serà el de la mobilitat, on es manté l’aposta pel transport públic amb la reducció de freqüències a un màxim de 20 minuts, l’ampliació del bitllet gratuït fins als 14 anys o el pla de millora de marquesines; l’increment de la xarxa de carrils bici i un disseny urbanístic que potencie els desplaçaments a demanda.

Els socialistes també impulsaran un Pla director d’arbratge i zones verdes per a afavorir una major qualitat ambiental en l’espai urbà i lluitar contra l’efecte illa de calor; foment dels jardins verticals i horts urbans sostenibles en els terrats dels edificis, especialment on la ciutat ja està consolidada i no hi ha espai per a parcs o places i la millora de parcs com el de la Pineda o la creació de nous, com el parc urbà de Fernando el Catòlic.

La qualitat de l’aire també serà un eix central en el nou mandat. Marco ha anunciat l'”elaboració d’un protocol d’actuacions contra la contaminació atmosfèrica que ens permeta avançar cap a una reducció de la contaminació a mitjà i llarg termini però que també incorpore mesures en el curt termini quan siga necessari”.

El desenvolupament del projecte de Corredor Mediambiental del Riu Sec, un projecte de vertebració territorial que ens permetrà crear un nou pulmó verd al llarg de 4,3 quilòmetres; la remodelació integral del Caminàs com a corredor verd; l’impuls d’un anell verd periurbà que possibilitarà l’ampliació del parc natural del Desert de les Palmes i el desenvolupament del Parc Agrari, un projecte de sobirania alimentària, promoció del producte de quilòmetre zero i Medi ambient, recursos hídrics, canvi climàtic, consumisc respecte del patrimoni ambiental, són unes altres de les mesures anunciades.

En matèria de residus, s’implementarà el contenidor marró per a residus orgànics i renovació dels contenidors existents per uns més accessibles i nets. També s’incrementarà la dotació de nous contenidors per a la recollida de l’oli domèstic i s’ampliarà el nombre de punts verds de recollida de productes tecnològics i/o contaminants i increment de campanyes de sensibilització sobre reciclatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari