Marco apel·la a les sinergies entre institucions per a avançar en polítiques actives d'ocupació

L’alcaldessa ha posat com a exemple la col·laboració entre l’Ajuntament i Labora després de reunir-se amb Nomdedéu

Marco apel·la a les sinergies entre institucions per a avançar en polítiques actives d'ocupació
05/03/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha apel·lat “a les sinergies entre institucions, i d’aquestes amb la societat civil, com una eina decisiva per a l’èxit de les polítiques d’ocupació”. Així s’ha manifestat la primera edil després de mantindre una reunió amb el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu; el vicealcalde, Ignasi Garcia; la regidora d’Impuls Econòmic, Patricia Puerta, i el regidor d’Educació, Enric Porcar, a l’Ajuntament de Castelló.

Marco ha destacat que “l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana –a través de Labora, l’antic Servef- han mantingut una col·laboració extraordinària en els últims quatre anys” que han permés augmentar les oportunitats laborals de castellonenques en situació de desocupació pel que ha volgut reconéixer siga esforç i aqueixa col·laboració i ha reiterat la necessitat de mantindre aqueixes polítiques. “A l’abril de 2012, la ciutat de Castelló va aconseguir el trist rècord de 21.135 persones desocupades. Les últimes dades de 2019 deixen aqueixa xifra en 14.114, per la qual cosa l’atur continua sent encara el principal problema per a la ciutadania i per això cal continuar reforçant les polítiques d’ocupació i coordinar esforços per a atenuar l’impacte social del drama de l’atur”, ha subratllat l’alcaldessa.

La primera edil ha destacat la importància de comptar amb el Pla Estratègic d’Ocupació sota el qual s’han impulsat accions per a fomentar l’ocupació de qualitat, l’orientació laboral, l’emprenedoria o la formació. Marco ha recordat que “la inversió en polítiques d’ocupació ha crescut un 650% des de 2015 i hem reactivat el Pacte Local per l’Ocupació com a fòrum de participació institucional”.

Cal destacar que les polítiques actives d’ocupació impulsades des de l’Ajuntament de Castelló, amb fons propis i en col·laboració amb Labora i altres institucions, han permés generar 528 llocs de treball directes i indirectes a la ciutat al llarg de 2018. La inversió global mobilitzada l’any passat va ascendir a 8,6 milions d’euros, dels quals 3,1 corresponen a fons aportats per Labora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari