Marco apel·la a la responsabilitat durant el Nadal per a contindre l'augment de contagis

La incidència acumulada aconsegueix a Castelló els 700 casos i s’han detectat més de 1.200 positius en els últims 14 dies

Marco apel·la a la responsabilitat durant el Nadal per a contindre l'augment de contagis
17/12/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest divendres la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) mantinguda aquest divendres per a analitzar l’evolució de la situació epidemiològica a la ciutat. A la trobada també han assistit el regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate; i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; al costat de representants policials i altres membres que conformen aquest comité de coordinació política i tècnica.

En la reunió s’ha abordat l’augment dels contagis a la ciutat de Castelló que, segons les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, situa la incidència acumulada en 695,50 positius per cada 100.000 habitants. En els últims 14 dies s’han registrat a la ciutat un total de 1.212 positius. “És imprescindible que tots i totes actuem amb responsabilitat durant aquestes dates en les quals són més habituals les trobades entre familiars i amics i que visquem el Nadal amb responsabilitat”, ha manifestat Marco.

L’alcaldessa també ha recordat la importància de la vacunació i ha recordat la pròxima obertura de la Pèrgola els dies 22 i 30 per a acudir sense cita prèvia i del 27 al 29 per a les persones majors de 60 anys citades a través de SMS.

Durant el Cecopal, s’ha donat compte de l’últim balanç de denúncies per incomplir les mesures de prevenció. Aquest mes de desembre, i a data del passat dia 14, s’han realitzat 81 propostes de sanció. D’elles, 33 per consum d’alcohol en via pública, 32 per incompliments d’altres mesures com no guardar la distància, 6 per no portar màscara, 5 per no exhibir el certificat covid i una sanció a un establiment per no sol·licitar el citat certificat.

Quant als controls, s’ha acordat l’increment de les inspeccions a aquells locals que han d’exigir el certificat covid per a controlar el compliment de la mesura. També es treballa en col·laboració amb els locals d’oci nocturn per a promoure mesures de conscienciació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari