Marco busca implicar la societat civil en el Fòrum España-Japó per a atraure a Castelló noves oportunitats econòmiques

L’alcaldessa demana col·laboració a l’ambaixador espanyol per a portar a escala a Castelló als impressionants bucs escola japonesos

Marco busca implicar la societat civil en el Fòrum España-Japó per a atraure a Castelló noves oportunitats econòmiques
08/04/2019 -

Implicar a totes les associacions, entitats, col·lectius i altres representants de la societat civil perquè el Fòrum España-Japó que se celebrarà al novembre a Castelló siga realment un esdeveniment de participació massiva. Aqueix és un dels principals objectius que s’ha marcat en Ajuntament de Castelló i que ha anunciat l’alcaldessa, Amparo Marco, després de reunir-se amb l’ambaixador d’Espanya al Japó, Jorge Toledo, a Tòquio. En la reunió, l’alcaldessa ha estat acompanyada per la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, el vicerector de I nternacionalización de l’UJI, Joan Antoni Martín, i la vicerectora adjunta i responsable de Pràctiques a l’Estranger, Eva Camacho.

El cim, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre en la capital de la Plana, i que organitza el Fòrum España- Japó, és la trobada anual més important que es realitza entre tots dos països i al qual assisteixen autoritats, empreses, institucions públiques i experts en temes a tractar el que li converteix en una cita ineludible per als principals agents que operen en tots dos països.

En aquest sentit, l’ambaixador ha destacat la importància que aquesta trobada se celebre precisament en el primer any d’aplicació de l’acord comercial entre la Unió Europea i el país asiàtic. Per aquest motiu l’alcaldessa ha adquirit públicament el seu compromís de realitzar tots els esforços necessaris des de l’Ajuntament de Castelló que garantisquen l’èxit d’aquesta 21 edició. “Castelló aprofitarà al màxim el fet de ser ciutat amfitriona d’aquesta transcendental trobada per a convertir al nostre municipi a la porta que òbriga noves oportunitats de negoci amb la tercera potència mundial”, ha apuntat l’alcaldessa. El propi ambaixador s’ha compromés a col·laborar amb el consistori en la consecució d’aquesta finalitat.

Escala a Castelló

Un altre dels temes abordats tant en Ube City com en la recepció en l’ambaixada espanyola a Tòquio ha sigut Escala a Castelló, l’esdeveniment dedicat a les tradicions marineres que enguany celebrarà la seua edició del 25 a el 29 d’abril. L’alcaldessa li ha transmés la rellevància de convidar als buc escola més importants del món pensant en futures edicions.

En aquest sentit, el Japó també compta amb dues impressionants embarcacions, com són el Nippon Maru i el Kaiwo Maru, i és ací on l’ambaixador pot exercir un paper important per les seues bones relacions diplomàtiques amb el Ministeri de Defensa Japonés.

Toledo s’ha mostrat interessat per les característiques de l’esdeveniment i s’ha oferit a col·laborar amb l’esperança d’aconseguir que algun dia cap d’aquests espectaculars bucs puga fer escala a Castelló. Així mateix, l’ambaixador ha valorat de forma molt positiva l’aliança estratègica entre Castelló i la ciutat de Sete, localitat francesa on aquest mateix esdeveniment ja atrau a més de 400.000 visitants, per a fer més viable l’entrada d’un d’aquests bucs al Mediterrani.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari