Marco buscarà més finançament europeu per a projectes que continuen transformant Castelló

La candidata socialista a l’alcaldia planteja a Rodríguez-Piñero que promoga “una nova Aliança amb Europa” per a la capital de la Plana

Marco buscarà més finançament europeu per a projectes que continuen transformant Castelló
20/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “Europa és una finestra d’oportunitat per a Castelló”. “En aquest mandat ja hem deixat clara la nostra voluntat de mirar cap a Europa. Una de les primeres decisions que adoptem en 2015 va ser crear una Oficina de Projecció i Planificació Econòmica per a gestionar els projectes europeus, des de la qual es va optar a la convocatòria dels fons Edusi i rebem 10,1 milions d’euros que es complementen amb altres 10,1 milions de l’Ajuntament per a transformar Castelló”.

Marco ha participat hui en un desdejuni informatiu amb la candidata al Parlament Europeu Inmaculada Rodríguez-Piñero, el secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, i el secretari d’Assumptes Europeus de l’executiva provincial, Javier Garriga. La candidata a l’alcaldia ha remarcat la importància que “els municipis es connecten a Europa” i ha relatat els efectes “extraordinàriament positius” que el finançament comunitari està tenint en la capital de la Plana.

En aqueix sentit, ha citat els grans projectes impulsats amb els fons Feder: el pont sobre el riu Sec, més de 5 quilòmetres de nou carril bici, el Centre d’Envelliment Actiu, la reforma del parc de la Panderola, el corredor verd en el Caminàs, la rehabilitació del Mercat Central, les plataformes accessibles per al bus urbà, la renovació del parc mòbil amb vehicles elèctrics i les aplicacions mòbils per a emergències i estacionaments, entre altres.

“Ara devem Castelló continuar mantenint aqueixa connexió amb Europa que ha sigut tan productiva”, ha afirmat. L’aspiració de marca és captar noves inversions en les convocatòries de Fons Feder i a les Accions Urbanes Innovadores. Entre els desafiaments: eficiència energètica, transició digital, pobresa urbana, sostenibilitat amb solucions basades en la naturalesa i seguretat urbana. “Continuarem mirant a Europa i ho volem fer de la mà d’Inmaculada Rodríguez-Piñero.

Marco ha encomanat a Rodríguez Piñero que siga “la defensora dels interessos de Castelló a Brussel·les” davant els nous desafiaments: la indústria ceràmica i la citricultura, dos sectors essencials per a Castelló per als quals volem i exigim el màxim de compromís polític. “Des de Castelló volem una nova Aliança amb Europa que defense el nostre”, ha dit.

Aposta per la ceràmica

Per part seua, l’eurodiputada socialista i candidata del PSPV al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, ha posat en valor la ferma aposta d’Amparo Marco pels valors europeistes i ha reconegut el seu esforç per a aconseguir en els últims quatre anys més de 20 milions d’euros en fons Edusi. “Posen en evidència que la Unió Europea no és una cosa allunyada dels ciutadans, sinó que és la que millora els nostres carrers, la que impulsa les nostres infraestructures i la que renova els nostres barris”, ha assenyalat la dirigent socialista que ha recolzat la iniciativa de l’alcaldessa de recolzar una delegació comercial al Japó “perquè els beneficis dels acords comercials que signa la UE amb tercers països només tenen sentit si les nostres administracions i les nostres empreses els aprofiten com està fent el sector de la ceràmica i del plàstic a Castelló”.

En aquesta línia, Rodríguez-Piñero ha volgut ressaltar a Castelló “l’aposta ferma per la innovació i la tecnologia del sector ceràmic” a través del clúster de la ceràmica, pioner a Europa i els ha posats com a exemple d’un sector “preparat i amb capacitat d’adaptar-se als nous reptes de la globalització i de la revolució tecnològica, la qual cosa garantirà ocupació de qualitat i un creixement sostenible davant la competència d’altres potències”.

Això sí, Rodríguez-Piñero ha reconegut que el sector ha de competir en igualtat de condicions respecte a la ceràmica de la Xina i d’uns altres tercers països i per això ha anunciat que els socialistes en el Parlament Europeu reivindicaran un ajust de carboni en totes les fronteres de la UE per a tots els productes ceràmics que procedeixen de tercers països que no estan compromesos amb el medi ambient. “No és tolerable que imposem al nostre sector condicions estrictes de producció per a lluitar contra el canvi climàtic i alhora permetem l’entrada de productes que suposen per a ells una competència deslleial”, ha sentenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari