Marco, sobre la 'no Magdalena': "La ciutadania està sent respectuosa i està prioritzant la salut"

Marco, sobre la 'no Magdalena': "La ciutadania està sent respectuosa i està prioritzant la salut"
09/03/2021 -

El Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal) s’ha reunit aquest dimarts per a donar compte de la situació epidemiològica a la ciutat i realitzar balanç dels primers dies en què estava previst celebrar-se les festes de la Magdalena, que estan suspeses a causa de la pandèmia.

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha destacat que les restriccions aplicades setmanes arrere han demostrat ser efectives, ja que la incidència acumulada continua baixant i se situa en 75,12 casos positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

“Tots i totes hem de continuar extremant la precaució i complint amb les mesures sanitàries per a no fer passos arrere”, ha apuntat Marco. En aquest sentit, ha apuntat que el balanç d’actuacions executades pel dispositiu especial per a evitar concentracions en la ‘no Magdalena’ reflecteix que “la ciutadania està sent respectuosa i està actuant amb sensatesa i prioritzant la defensa de la salut”. “Vull donar les gràcies pel civisme dels veïns i veïnes de Castelló demostrat en aquests primers dies”, ha indicat.

Donada l’evolució epidemiològica i seguint el criteri de màxima prudència en aquestes dates tan assenyalades per a la ciutat, el Cecopal manté les mesures vigents en l’àmbit municipal respecte a activitats i instal·lacions municipals, algunes de les quals ja es van reobrir la setmana passada (consultar ací). Així mateix, es preveu un servei especial de seguretat de cara al pròxim cap de setmana per a evitar situacions de risc sanitari, els detalls del qual s’ultimaran al llarg de la setmana.

A més, en la reunió d’aquest dimarts s’ha donat compte del balanç d’actuacions policials durant els primers dies de la ‘no Magdalena’. Així, des de dissabte passat, s’han realitzat 31 propostes de sanció per vulnerar les mesures sanitàries per a contindre la covid-19. De les 31 denúncies, 8 són per molèsties i/o festes en domicilis particulars (en els quals únicament està permés el nucli de convivència), 7 per consum d’alcohol en la via pública, 5 per reunions en la via pública superant el límit de quatre persones, 6 denúncies per incomplir el confinament nocturn i altres 5 per no portar màscara o portar-la indegudament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari