Marco coincideix amb CCOO en la necessitat de mantenir la qualitat en els serveis públics

La candidata socialista destaca l’eficàcia del Pacte Local per l’Ocupació

Marco coincideix amb CCOO en la necessitat de mantenir la qualitat en els serveis públics
22/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha coincidit amb la direcció de Comissions Obreres en la necessitat de “mantenir les polítiques de qualitat en els serveis públics, dignificar l’ocupació pública i generar noves oportunitats econòmiques per a la majoria”. Així ho ha exposat en una reunió mantinguda en la seu de CCOO a les comarques de Castelló, amb el seu secretari general, Manel Nieto, en la qual també ha participat la candidata Patrícia Porta.

Entre les iniciatives desenvolupades en els últims anys, Marco ha destacat la reactivació del Pacte Local per l’Ocupació, que està sent pres com a model per altres ajuntaments. La inserció laboral de dones, joves, persones desocupades de llarga durada i amb diversitat funcional han sigut objectes de les polítiques públiques d’ocupació municipals.

Ampliar la cobertura dels serveis públics i revertir de forma gradual els de gestió privada han sigut altres demandes sindicals, així com acabar amb la taxa de temporalitat en l’ocupació pública, els processos selectius unificats en les administracions locals, els plans d’igualtat i espais d’atenció integral a les dones han sigut altres propostes de CCOO, moltes d’elles afrontades ja en el Govern municipal des de 2015.

Marco ha ressenyat àmbits del programa electoral del PSPV-PSOE que també formen part de l’agenda social del sindicat, com és la xarxa d’escoles infantils de 0 a 3 anys. En igual mesura, l’aposta per uns serveis socials i una atenció a la dependència dignes, i polítiques dirigides a les persones majors que potencien l’envelliment actiu. La candidata ha exposat el projecte que finançarà la UE per a la reconversió de la Casa de la Cultura en un centre amb aquest objectiu.

Altres àmbits que han sigut objecte d’anàlisi han sigut les polítiques específiques de joventut, l’aposta per la sostenibilitat social i ambiental, el suport al sector primari i al desenvolupament industrial, amb infraestructures adequades. La gestió dels residus, l’aigua, el consum energètic, l’habitatge públic, la cooperació internacional i la universalització de la cultura i la llengua també han sigut motiu de la reunió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari