Marco anuncia la connexió del Grau amb el Parc Litoral i la seua prolongació fins a Benicàssim

La candidata socialista aposta per promocionar Castelló com a destinació blava, apostar per les platges intel·ligents i desenvolupar l’estratègia turística consensuada amb el sector

Marco anuncia la connexió del Grau amb el Parc Litoral i la seua prolongació fins a Benicàssim
23/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha presentat les propostes del programa socialista en matèria turística davant empresaris del sector, representants de la Cambra de Comerç, xefs, de l’Escola d’Hostaleria i de Gasma, entre altres. Marc, que ha estat acompanyada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, com a aliats estratègics, així com els també candidats Patrícia Porta i Salva López, ha apostat pel desenvolupament de l’Estratègia Turística Local “per a impulsar un model de desenvolupament integrat, sostenible i intel·ligent”.

Marco ha anunciat la connexió del Grau, concretament des del Moll de Costa i en col·laboració amb PortCastelló, amb el parc litoral i la prolongació d’aquest cap a Benicàssim amb l’adequació i millora del passeig marítim de les platges del Gurugú i Serradal. “Comptem amb unes platges excel·lents, amb atractiu els 365 dies a l’any i per a això necessitem millorar i modernitzar el nostre passeig marítim”, ha argumentat Amparo Marco.

En aquest sentit, ha destacat la voluntat de convertir a Castelló en un referent turístic com a destinació blava “potenciant tots els recursos d’interés vinculats al mar”. La candidata Amparo Marco ha anunciat la posada en marxa d’un model de platges intel·ligents i sostenibles. “Les nostres platges són el nostre millor patrimoni i per això hem de millorar-les i cuidar-les”, ha explicat, per al que comptarà amb col·laboració amb altres institucions, principalment Turisme Comunitat Valenciana.

Marco ha proposat una major col·laboració amb el sector “perquè Castelló atraga el turisme que realment volem i aprofitem el potencial d’esdeveniments com la Magdalena o Escala a Castelló així com els esportius i gastronòmics a més d’impulsar paquets turístics vinculats a les ofertes d’activitats de l’Aeroclub o el Club Nàutic”. El programa socialista també aposta per donar la major projecció possible a les festes de la Magdalena, declarades d’Interés Turístic d’internacional.

També s’ha referit a escala a Castelló com a esdeveniment més visible dins d’un projecte global de turisme del mar, per a consolidar-lo com a referent turístic internacional i ha recordat que el programa de baptisme de mar ha superat el miler de participants. Marco ha subratllat que “en aquests últims quatre anys s’ha deixat arrere “una política turística que vivia d’esquena al mar i s’han impulsat, a més d’un esdeveniment de projecció nacional i internacional com a Escala a Castelló, baptismes de mar, amb més d’un miler de participants.

En matèria gastronòmica, un altre dels punts forts de la promoció turística de la ciutat, Amparo Marco ha defensat la necessitat d’apostar per la promoció de l’alimentació i la cuina autòctona amb la marca Castelló Gastronòmic, en col·laboració amb el sector, la posada en valor del CdT, l’Escola d’Hostaleria, la promoció de les jornades gastronòmiques i les rutes de sabors que al llarg de l’any se celebren a Castelló i el Grau.

El pròxim mandat també s’aprovarà l’ordenança d’autocaravanes i la regulació d’una activitat que ha permés desestacionalitzar el turisme, projectar la imatge de Castelló com a destinació a Europa i atraure un turista complementari i cada vegada més a l’alça que fins ara no tenia la nostra ciutat entre les seues destinacions. També s’ha compromés a continuar impulsant les rutes culturals i els esdeveniments esportius per a “ser destinació turística atractiva tot l’any”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari