Marco destaca en la FEMP el Pla de Mesures Antifrau que ja té aprovat Castelló

Marco destaca en la FEMP el Pla de Mesures Antifrau que ja té aprovat Castelló
02/04/2022 -

L’alcaldessa de Castelló i membre de la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Amparo Marco, ha participat en l’última Junta de Govern de la FEMP celebrada aquesta setmana a Madrid. Una trobada durant la qual s’ha valorat de manera positiva la possibilitat que els governs locals puguen repercutir en els fons europeus l’IVA corresponent als seus projectes finançats en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En la reunió també es va aprovar el Pla Antifrau de la FEMP, en el qual queden recollides les mesures antifrau a aplicar en els projectes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que “l’Ajuntament de Castelló ha sigut pioner en l’aprovació del Pla de Mesures Antifrau adaptat a les exigències que estableixen els nous fons europeus Next Generation”. Aprovat per la Junta de Govern Local el mes de febrer passat, el pla garanteix la transparència i gestió ètica dels fons de recuperació europeus sol·licitats pel consistori per a transitar cap a un model de societat més inclusiva, sostenible i resilient i consolidar un teixit econòmic innovador i generador d’oportunitats i ocupació. “Garantim així una gestió eficient i rigorosa de la inversió procedent de Brussel·les”, ha puntualitzat Marco.

D’altra banda, en la Junta de Govern de la FEMP també s’ha acordat dirigir-se al Ministeri d’Hisenda de cara a convocar una Comissió Nacional d’Administració Local (CNAL), en la qual abordar la compensació dels ingressos no recaptats pels governs locals a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Impost de l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana. Referent a això, la FEMP presentarà una esmena al Projecte de Llei pel qual s’adapta el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals a la sentència del Constitucional. En aqueixa comissió d’administració local també es preveu abordar temes relacionats amb un fons covid per a entitats locals i un fons de transport, destinat a cobrir les pèrdues del transport públic urbà derivades de la crisi sanitària i les seues conseqüències.

Un altre dels acords aconseguits consisteix en el fet que la Comissió de Medi Ambient de la FEMP coordine l’elaboració d’una Guia d’estalvi energètic per a entitat locals, en la qual queden recollides bones pràctiques en aquest sentit dutes a terme en els àmbits locals, així com les aportacions en matèria econòmica i normativa d’utilitat i aplicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari