Marco destaca la importància de la cooperació en la clausura del congrés de municipalistes

Marco destaca la importància de la cooperació en la clausura del congrés de municipalistes
11/12/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en la taula de diàleg de gènere Reactivant amb Igualtat, prèvia a l’acte de clausura del XIII Congrés Iberoamericà de Municipalistes, que ha presidit Marco, entre altres autoritats, com a presidenta de la Xarxa de Cooperació Internacional al Desenvolupament Local (Rudicel) de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM).

En la taula Reactivant amb Igualtat, Marco ha incidit “en la importància de sumar esforços en el context actual de pandèmia perquè la crisi sanitària no agreuge la bretxa de gènere i s’activen accions que contribuïsquen a l’apoderament de la dona”. En aquest sentit, ha abordat els reptes i desafiaments en matèria d’educació, de seguretat i d’ocupació, entre altres, per a continuar treballant cap a la igualtat i l’apoderament des del local i ha posat en valor el paper dels ajuntaments per a impulsar polítiques que contribuïsquen a eliminar les desigualtats que encara existeixen.

Com a vicepresidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig), Marco ha destacat la importància del lideratge femení i com ja va fer en una reunió de la Rimig celebrada aquesta mateixa setmana en el marc del congrés d’Orizaba, Mèxic, ha instat a potenciar la declaració de la Dècada de les Dones Rurals. Amb aquest objectiu, ha llegit en la taula de diàleg el text de la declaratòria, que fomenta l’apoderament i l’efectiva participació de les dones rurals i la implementació de polítiques públiques amb enfocament de gènere per a eliminar la pobresa i les bretxes de gènere en zones rurals. A més, durant la jornada s’ha iniciat la recollida de signatures plantejada per Marco aquesta setmana en suport a la iniciativa.

L’alcaldessa també ha participat en la clausura del XIII Congrés Iberoamericà de Municipalistes, que durant aquesta setmana ha reunit a Mèxic a representants municipals de 23 països, per a abordar El rol del municipi en l’escenari postcovid: recuperació econòmica, innovació i transparència en la gestió pública. Una cita en la qual Marco ha compartit l’experiència de Castelló en la gestió de la pandèmia i en els mecanismes per a la recuperació social i econòmica, destacant en aquest sentit projectes en matèria d’innovació i polítiques transversals d’igualtat. “En aquest congrés hem avançat en igualtat i en defensa de drets humans, i hem posat en valor el municipalisme i la cooperació per a fer de les nostres ciutats i pobles, uns espais de convivència i resilients”, ha assegurat. “Tenim un camí a seguir marcat pels Objectius de Desenvolupament Sostenible i continuarem treballant en aquesta línia, des dels ajuntaments i amb polítiques municipals que milloren el dia a dia dels nostres veïns i veïnes”, ha indicat Marco per a tancar el congrés de municipalistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari