Marco destaca el pioner lloc sanitari activat en Magdalena per a reduir la pressió hospitalària

Marco destaca el pioner lloc sanitari activat en Magdalena per a reduir la pressió hospitalària
17/03/2023 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest divendres el Lloc Intermedi de Curta Estada (PICE) activat en les festes de la Magdalena dins del dispositiu sanitari i d’emergències municipal per a reduir el nombre d’ingressos i contribuir a alleujar la pressió hospitalària durant les festes fundacionals. Aquest lloc ha sigut habilitat en unes dependències municipals situades en un punt cèntric de la ciutat i està en funcionament en els dies de major afluència, encara que s’ha mantingut equipat durant tota la setmana festiva per a poder ser activat quan siga necessari.

Marco ha visitat aquesta instal·lació junt amb el president de la Comissió de Seguretat i Protecció Civil de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i regidor de Protecció Ciutadana de València, Aarón Cano, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, entre altres responsables de l’àrea.

L’alcaldessa ha destacat que “aquest lloc sanitari intermedi està sent de gran utilitat per a alleujar la pressió hospitalària que sol donar-se amb motiu de les festes de la Magdalena” i ha assenyalat que es tracta d’un servei pioner “que permet atendre casos sense necessitat de ser traslladats a l’hospital i reduir els trasllats a l’hospital durant les festes”. Així, per exemple, en aquest punt es realitzen sutures que en altres circumstàncies obligarien a portar al pacient als serveis d’urgències. “És un servei únic i pioner que la seua experiència pot ser traslladada a altres municipis”, ha indicat.

En aquest sentit, Aarón Cano ha valorat positivament aquest servei i ha indicat que traslladarà aquesta experiència en el si de la FEMP. “És un servei que cobreix les necessitats de la ciutadania en unes festes multitudinàries i una experiència a traslladar en la FEMP per a la seua possible implantació en les festes populars d’altres ciutats”, ha indicat.

Per part seua, el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha posat en valor “tot el dispositiu de seguretat i emergències posat en marxa per a garantir unes festes segures”, així com el Servei d’Assistència Sanitària (SAS) municipal que s’ha desplegat en diferents punts de la ciutat “per a garantir una atenció ràpida i eficaç davant qualsevol emergència sanitària”.

El PICE està dotat amb deu llits (nou per a observació i un per a pacients més greus que necessiten control de constants vitals o altres atencions). També disposa de material i dotació per a atencions sanitàries que requerisquen sèrum o medicació intravenosa, així com material per a cures. Així mateix, aquest lloc compta amb un metge, un infermer i dos tècnics d’emergències sanitàries, a més d’una UCI mòbil per al trasllat si la gravetat del pacient requereix ingrés hospitalari.

Durant el primer cap de setmana va haver-hi 22 persones ingressades en aquest lloc sanitari, una desena d’elles per intoxicació etílica i altres deu que requerien sutures a causa de caigudes o contusions. També es van realitzar atencions per lesions oculars.

El PICE forma part del Servei d’Assistència Sanitària municipal que està prestant assistència preventiva en els actes i esdeveniments de major afluència de públic i/o de major risc per a la població. Des de la vesprada del divendres i fins al dijous, aquest servei ha atés 330 persones i s’han realitzat 41 trasllats a l’hospital o centres sanitaris. D’entre les atencions, destaquen 69 per ferides de diversa consideració, 48 lipotímies i marejos, 45 afectats per intoxicacions etíliques, 25 per cremades, 20 per lesions oculars, 14 esquinços i contusions, 13 fractures, entre altres casos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari