Marco destaca la voluntat de cooperació en la constitució de la comissió mixta de patrimoni

Ajuntament, Generalitat i Diputació constitueixen el fòrum de coordinació per a avaluar i planificar usos dels espais

Marco destaca la voluntat de cooperació en la constitució de la comissió mixta de patrimoni
01/04/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dijous en la comissió mixta de patrimoni públic entre l’Ajuntament de Castelló, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, i ha destacat la “sensibilitat compartida” i la “voluntat de cooperació” mostrada per les tres administracions durant la constitució en el dia de hui d’aquest fòrum de coordinació.

A la trobada han assistit també el regidor d’Urbanisme, José Luis López, i la regidora de Patrimoni, Pilar Escuder. Per part de la Generalitat, han participat el Director General d’Administració Local, Antoni Such; la Directora general del Sector Públic i Patrimoni, Isabel Castelló; i la delegada del Consell a Castelló, Eva Redondo. Mentre que, per part de la Diputació, han acudit el president de la institució provincial, José Martí; la vicepresidenta, Patricia Puerta, i la diputada provincial de Patrimoni, María Jiménez.

D’aquesta manera, ha quedat oficialment constituïda la comissió mixta de patrimoni en la qual es posarà en comú els espais de les tres administracions per a analitzar les diferents necessitats i definir els usos amb l’objectiu d’optimitzar els serveis a la ciutadania.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat que en aquesta primera sessió s’ha constatat la “voluntat de cooperació i la sensibilitat compartida per les tres administracions per a avaluar i repensar el destí dels espais públics, tant solars com edificis sense ús actual, per a donar el millor servei als ciutadans i ciutadanes de Castelló”.

Per part seua, el director general d’Administració General, Toni Such, ha manifestat la voluntat de la Generalitat d’ajudar a l’Ajuntament de Castelló per a donar solució a les seues necessitats més urgents i planificar la resta d’operacions a mitjà i llarg termini. “El nostre objectiu és aconseguir aprofitar al màxim tot els recursos públics per a donar un servei pròxim i de qualitat a la ciutadania” ha afegit.

En similars termes s’ha mostrat el president de la Diputació, José Martí, en assenyalar que “la cooperació entre institucions resulta fonamental en política i més en un temps d’incerteses com el que estem vivint per la pandèmia, perquè el que necessiten les ciutadanes i els ciutadans és que siguem capaços d’arribar a bons acords i trobar solucions audaces que redunden en la millora de la qualitat del servei que presten les institucions”.

Els assistents a la comissió mixta s’han emplaçat a una pròxima reunió en la qual s’avaluaran les necessitats i es planificarà de quina manera optimitzar els usos per a un major benefici social.

En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha referit als esforços realitzats per l’Ajuntament de Castelló, que ha cedit un total de 14 solars a la Generalitat Valenciana entre els anys 2000 i 2020 per a projectes autonòmics, el valor cadastral dels quals ascendeix a 44 milions d’euros.

Cal recordar que el ple municipal del passat mes de desembre va aprovar per unanimitat una declaració institucional per a la convocatòria d’aquesta comissió. Una comissió que va ser plantejada en el seu moment pel president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l’objectiu d’identificar el patrimoni disponible susceptible de cessió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari