Marco exposa el nou model de ciutat més sostenible i saludable en el Fòrum de les Ciutats

L’alcaldessa destaca la ruptura amb el model depredador anterior i el gir cap a un Castelló que aposta per espais més humans, verds i integradors

Marco exposa el nou model de ciutat més sostenible i saludable en el Fòrum de les Ciutats
13/06/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquesta setmana en el Fòrum de les Ciutats 2021 al qual ha sigut convidada per a exposar el nou model de ciutat dissenyat pel nou Pla General de Castelló dins de la sessió dedicada a ‘Estratègies per a la regeneració urbana i la recuperació social’. En aquest fòrum, en el qual Marco ha participat de manera telemàtica, ha exposat les fites que incorpora el nou Pla General i que implicarà la transformació de Castelló en una ciutat “més moderna, inclusiva, sostenible i saludable”.

“Castelló encara la recta final de l’aprovació del document que donarà un gir al model de ciutat i dissenya un mapa basat en criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica, en concebre la ciutat com un espai més humà, verd, còmode i integrador i que, a més, incorpora la perspectiva de gènere per a aconseguir una ciutat més amable per a les dones”, ha indicat Marco.

L’alcaldessa ha apuntat que aquest model ja va començar a canviar en arribar al govern en 2015, especialment a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, *Edusi-Transforma Castelló. “Ara, el Pla General trenca amb el model depredador dels governs anteriors i promou un ús racional, sostenible i realista del sòl, cohesionant la ciutat i projectant una infraestructura verda amb espais urbans i rurals de valor ambiental”, ha manifestat.

L’alcaldessa ha exposat que el Pla General de Castelló “és el més democratitzat que ha tingut la ciutat” gràcies als processos participatius desenvolupats durant tot el procés.

D’altra banda, Marco ha destacat com els fons europeus han permés en els últims anys realitzar actuacions que ja han suposat una transformació radical del model de ciutat anterior cap a un Castelló més sostenible, que dóna protagonisme al vianant i que està possibilitant el pas cap a una ciutat més amable, còmoda i saludable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari