Marco impulsa el Foro España-Japón 2019 i estrets llaços amb representants del país nipó

L’alcaldessa s’ha reunit amb dos cònsols japonesos per a fomentar el diàleg entre els dos països abans de la cimera bilateral

la alcaldesa de la ciudad, Amparo Marco impulsa el Fórum España-el Japón 2019

Marco impulsa el Foro España-Japón 2019 i estrets llaços amb representants del país nipó
08/07/2019 -

A quatre mesos que Castelló albergue el Foro España-Japón, l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha mantingut una reunió amb el Cònsol General adjunt del Consolat Japonés de Barcelona, Yuji Takeya i el Ministre i Cònsol General Adjunt de l’Ambaixada del Japó a Madrid, Toru Shimizu, amb l’objectiu d’estrènyer llaços institucionals i fomentar el diàleg i la cooperació entre tots dos països abans d’aquesta cimera bilateral. En aquesta trobada també han participat els dos coordinadors del fòrum a Castelló, el regidor de Gestió Municipal, David Donate i el professor de la Universitat Jaume I especialitzat en dret japonés i president del Tribunal Econòmic-Administratiu de la Ciutat de Castelló, Ramón Vilarroig.

Marco ha destacat el potencial d’aquesta cimera per a “generar oportunitats de negoci i fomentar les relacions estratègiques entre empreses de tots dos països”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assegurat als dos cònsols del país nipó que des de l’Ajuntament de Castelló es realitzaran tots els esforços necessaris per a garantir l’èxit de la 21 edició del Foro España-japón. “Volem convertir Castelló en el pont que enllace els dos països, per la qual cosa aquesta cimera amb la tercera potència mundial és decisiva”, ha explicat la primera edil.

Es tracta de la primera vegada que se celebra a la Comunitat Valenciana i una de les raons és l’excel·lent relació entre Castelló i el municipi japonés d’Ube, agermanades des de fa quatre mesos. Així mateix, Castelló és seu europea d’UBE Corporation Europe, multinacional que compta amb una planta de producció de poliamida en el polígon del Serrallo, que ha registrat ampliacions en els últims anys.

De la mateixa manera, al març d’enguany l’alcaldessa es va traslladar al Japó amb representants de la Generalitat Valenciana, la Cambra de Comerç, la Universitat Jaume I, l’Autoritat Portuària i UBE, per a marcar el full de ruta del fòrum i analitzar les possibilitats de negoci i cooperació amb els sectors del taulell, els cítrics i la investigació.

Així mateix, la cimera, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre en la capital de la Plana, és la trobada anual més important que es realitza entre tots dos països i al qual assisteixen autoritats, empreses, institucions públiques i experts en temes a tractar. Es tracta d’una cita ineludible per als principals agents que operen en tots dos països.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari