Marco impulsarà el parc més gran urbà de Castelló junt amb la ronda

La candidata socialista presenta les mesures per a fer de Castelló una ciutat més sostenible, eficient i atractiva per a viure

Marco impulsarà el parc més gran urbà de Castelló junt amb la ronda
14/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia, Amparo Marco, ha presentat hui les propostes de la Ciutat Sostenible, un dels cinc blocs que integren el programa socialista inspirat en els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. Es tracta de 24 mesures a les quals se sumen altres 12 de mobilitat per a fer de Castelló “una ciutat més sostenible, eficient i atractiva per a viure”.

Marco ha detallat aquestes iniciatives enfront del qual serà el parc més gran urbà de Castelló, un terreny de 125.000 metres quadrats situat al costat de la ronda Aquest, entre el Palau de la Festa i el Centre de Salut Fernando el Catòlic. La candidata socialista ha recordat que es tracta d’una reivindicació veïnal que es remunta a l’any 1993 i malgrat que les promeses d’anteriors governs mai s’ha executat.

“El Pla General que hem aprovat en ple senta les bases de l’obtenció del sòl que possibilitarà obtenir els terrenys per a desenvolupar el que serà el parc més gran urbà de Castelló, fins i tot superant els 121.000 metres quadrats de la Pineda, els 88.000 del parc de l’Auditori i els 77.000 del parc Ribalta”, segons ha avançat Marco. Amb l’objectiu d’agilitar el desenvolupament d’aquesta dotació estratègica per a la ciutat de Castelló, la líder socialista ha avançat que també es recorrerà a altres vies com la compra.

En aquest sentit, Marco ha subratllat que “els socialistes anunciem el projecte quan sabem que tenim les eines per a aconseguir els terrenys i podrem fer realitat aquest parc àmpliament reivindicat per la ciutadania”.

Altres mesures incloses en l’àmbit de la Ciutat Sostenible, els socialistes també impulsaran el pròxim mandat el parc de la Marjal, entre el Riu Sec i la séquia de l’Obra, amb l’objectiu de potenciar els valors ambientals de la Marjaleria i millorar els equipaments amb què compta aquesta zona de la ciutat.

La candidata socialista també s’ha compromés a impulsar l’anell verd periurbà, desenvolupar el projecte del corredor mediambiental del Riu Sec; executar la remodelació integral del Camí Caminàs com a corredor verd que fomente el seu ús social i que permeta fer valdre les ermites d’aquest camí històric.

En l’àmbit de la sostenibilitat també s’emmarca l‘ampliació i reforma de l’estació depuradora per a millorar la gestió sostenible de les aigües residuals; la millora del reciclatge amb la incorporació del contenidor marró per a residus orgànics, l’ampliació dels contenidors per a recollida d’oli i l’extensió de la xarxa de punts verds de recollida de productes tecnològics i/o contaminants.

Marco ha subratllat que “Castelló comparteix amb les grans ciutats alguns desafiaments com el canvi climàtic, l’efecte illa de calor o la contaminació ambiental. Són reptes globals als quals també hem de donar una resposta local”.

Per aquest motiu, el programa socialista incorpora mesures que aporten respostes a aquests desafiaments en clau de sostenibilitat i que “ens ajudaran a fer de Castelló una ciutat més amigable i millor on viure”. Marco ha relatat l’aposta per fomentar els jardins verticals i els terrats verds; elaborar un Pla director d’arbratge i zones verdes; redactar un protocol d’actuació davant episodis de contaminació atmosfèrica i impulsar el parc agrari, un projecte de sobirania alimentària, promoció del producte de quilòmetre zero i respecte del patrimoni ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari