Marco insisteix en la responsabilitat i compliment de les mesures sanitàries davant la setmana de Magdalena

Marco insisteix en la responsabilitat i compliment de les mesures sanitàries davant la setmana de Magdalena
05/03/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha emés un bàndol davant la setmana vinent de Magdalena, suspesa a causa de la pandèmia, en el qual apel·la a la consciència cívica i al compliment de les mesures sanitàries vigents per a evitar que es generen situacions de risc sanitari, agraint l’esforç realitzat per la ciutadania per a contindre la propagació del virus i limitar, en la mesura que siga possible, els efectes nocius de la covid-19.

“Estem davant una setmana de Magdalena amb les festes suspeses per la pandèmia i per això apel·le de nou a la responsabilitat de la ciutadania per a continuar protegint la salut de totes i tots. Hem preparat un dispositiu especial de seguretat i demanem màxima prudència per a evitar que es generen situacions de risc sanitari”, ha assegurat l’alcaldessa. “Continuem doblegant la corba i conjuminant esforços per a complir amb les mesures preventives davant la covid-19”, ha reiterat Marco.

En aquest sentit, i a la vista de la possibilitat que durant els dies compresos entre el 6 i el 14 de març es puguen produir concentracions o reunions de persones contràries a la normativa vigent que entorpisquen les mesures preventives dirigides a minimitzar el risc de contagi o transmissió de la covid-19, en el bàndol es recorda a la ciutadania que no se celebrarà cap acte o activitat organitzada per l’Ajuntament o els seus organismes dependents. I, en particular, es posa l’accent en la Romeria, incidint a evitar concentracions de persones que, de manera espontània o prèviament concertada, imiten o reproduïsquen aquesta Romeria en tot o part del recorregut.

El bàndol també recull part de la normativa que és aplicable, com que en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de quatre persones, llevat que es tracte de persones convivents. També recorda que en domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com en l’exterior, es permeten únicament les reunions familiars i socials de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència. A més, inclou la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores i la prohibició del consum d’alcohol en la via pública. Així mateix, recull el tancament i la suspensió cautelar d’activitats en els centres on es desenvolupen activitats festeres tradicionals.

El text adverteix que l’incompliment de les mesures recollides en el bàndol, o de qualsevol altra dictada per les autoritats sanitàries competents serà objecte de sanció d’acord amb el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari