Marco insta l'apoderament econòmic de les dones en la xarxa iberoamericana d'igualtat

Marco insta l'apoderament econòmic de les dones en la xarxa iberoamericana d'igualtat
27/03/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en el webinar de tancament del Mes Iberoamericà de la Dona, dedicat a la mirada local cap a l’apoderament econòmic de les dones. Una videoconferència convocada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes i la taula directiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig), de la qual Marco forma part com a vicepresidenta.

En la seua intervenció, l’alcaldessa i vicepresidenta de la Rimig ha reivindicat l’apoderament econòmic de les dones per a aconseguir la igualtat real i ha ressaltat el paper dels ajuntaments per a impulsar polítiques que contribuïsquen a eliminar les desigualtats encara existents, que s’han agreujat més si cap en l’actual context de pandèmia per la covid-19. Marco ha posat sobre la taula la major taxa de desocupació de les dones que frena la seua autonomia econòmica, la bretxa salarial i les dificultats per a accedir als llocs directius i de responsabilitat. En aquest sentit, ha instat a impulsar canvis des del municipalisme i ha destacat la importància de treballar de manera transversal amb perspectiva de gènere. “Des de l’Ajuntament de Castelló treballem per una igualtat real, amb polítiques transversals i accions com els pressupostos, l’urbanisme o la contractació amb perspectiva de gènere, que contribueixen a l’apoderament de les dones”, ha apuntat Marco.

En la trobada, també s’ha fet lectura al Manifest de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere sobre L’apoderament econòmic de les dones: des de la mirada local. Un document que incideix en la importància de la inversió en l’apoderament econòmic de les dones per a contribuir a la igualtat de gènere i d’oportunitats, l’erradicació de la pobresa, el creixement econòmic inclusiu i la disminució dels índexs de violència per raó de gènere.

En aquest sentit, insta els ajuntaments a prioritzar estratègies de suport i protecció a les dones a través de línies específiques d’ajuda econòmica per a la creació d’ocupació, l’emprenedoria i l’assistència social, formació, desenvolupament personal, integració i participació en la vida ciutadana de les dones. També es destaca en el manifest, en línia amb la intervenció de l’alcaldessa de Castelló i la gestió que es fa des de l’Ajuntament, que cal mantenir la perspectiva de gènere en la gestió municipal i que siga un model transversal que impregne totes les accions locals, des de polítiques de creació d’ocupació prioritzant a les dones vulnerables fins a l’elaboració de pressupostos i d’un urbanisme perquè les ciutats siguen espais amables, dinamitzadors i segurs per a les dones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari