Amparo Marco entra a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

L’alcaldessa de Castelló es compromet a continuar treballant pel municipalisme i donar veu a les reivindicacions de la ciutat i de la província

Amparo Marco entra a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies
23/09/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut triada vocal de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en el XII Ple de la institució celebrat aquest dissabte a Madrid. D’aquesta manera, la primera edil, que ja va presidir la taula de Seguretat i Convivència Ciutadana en el passat mandat, passa ara a formar part de la Junta de Govern de la FEMP.

Després de conéixer la seua designació, aprovada en la sessió plenària, l’alcaldessa de Castelló s’ha compromés a “continuar treballant pel municipalisme” i ha destacat “l’oportunitat que suposa aquest nomenament per a donar veu a les reivindicacions i necessitats de la ciutat i de la província”. En aquest sentit, Marco ha destacat com a reptes fonamentals la millora del finançament municipal i la defensa d’una descentralització que reforce l’autonomia local.

“Els ajuntaments són la primera institució a la qual acudeix la ciutadania per a resoldre els seus problemes, per la qual cosa és necessària un finançament més just que redunde en la qualitat dels serveis municipals i, per tant, en el benestar dels veïns i veïnes”, ha assenyalat Marco, qui destaca “l’honor de representar als alcaldes i alcaldesses del país a través de la FEMP”.

El XII Ple ha reunit al Palau Municipal de Congressos IFEMA de Madrid a més de 7.000 representants d’ajuntaments, diputacions, capítols i consells insulars. Aquesta reunió municipalista en la qual estan representats més del 90 per cent dels governs locals d’Espanya ha servit per a marcar les línies d’actuació de la FEMP en els pròxims quatre anys i adaptar la seua estructura i els seus òrgans de govern a l’escenari sorgit dels comicis locals del passat mes de maig.

Així, s’ha triat als representants de la Junta de Govern, de la qual ara forma part l’alcaldessa de Castelló. Aquest òrgan és l’encarregat de portar a la pràctica els acords del Ple i del Consell Territorial, i està presidit per l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, i conformat per dues vicepresidències i vint-i-dues vocals.

Ponent de Cohesió Social i Ciutadania

A més, Marco ha participat com a ponent de la Comissió de Cohesió Social i Ciutadania, una taula de treball en la qual s’aborden àrees fonamentals de la gestió dels governs locals com a igualtat, benestar social, educació o seguretat i convivència ciutadana.

Marco ha defensat davant el Ple una declaració que valora el paper de les administracions locals en matèria de violència de gènere. En aquest sentit, ha destacat el compromís de la FEMP “amb la lluita contra la violència que s’exerceix contra les dones pel mer fet de ser-ho i contra les seues filles i fills”. “Després de 40 anys de democràcia, és hora de deixar de ser valentes, per a començar a ser lliures”, ha assenyalat l’alcaldessa de Castelló.

En aquest sentit, ha recordat que “som una societat legalment igualitària, amb un marc jurídic a l’avantguarda, però on les xifres de morts i agressions contra les dones continuen sent aclaparadores”. En la seua ponència, Marco ha incidit en el Pacte d’Estat entre les mesures del qual destaca la recuperació de competències per part dels ajuntaments en matèria d’igualtat i contra la violència de gènere.

D’aquesta manera, el XII Ple de la FEMP ha acordat renovar el compromís dels governs locals amb el reconeixement i defensa dels drets de les dones. “Perquè només aconseguirem radicar la violència de gènere quan reconeguem la plena ciutadania de la meitat de la població, les dones”, ha assenyalat Marco.

L’alcaldessa de Castelló ha defensat també la necessitat d’adoptar la perspectiva de gènere com a eix transversal en els pressupostos municipals, de manera que no es limiten les actuacions en matèria d’igualtat a partides pressupostàries concretes, sinó que “la igualtat impregne totes les polítiques municipals”.

La comissió en la qual Marco ha participat com a ponent ha abordat 96 propostes de resolucions que s’han debatut en la taula de Cohesió Social i Ciutadania i s’han elevat al plenari per a la seua aprovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari