Marco demana calma davant la pròrroga i destaca els més de 10 milions d'euros en ajudes a famílies i comerços

L’alcaldessa ha explicat que ja s’està organitzant les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir, amb 5,5 milions a la ciutat

Marco demana calma davant la pròrroga i destaca els més de 10 milions d'euros en ajudes a famílies i comerços

Després de l’anunci de la pròrroga de restriccions en la Comunitat Valenciana per part del president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha llançat un missatge de calma als sectors més afectats i ha posat en valor l'”esforç econòmic” i “darrere dels números” del consistori per a ajudar a les famílies i comerços, amb almenys 11,5 milions d’euros en diferents línies.

Així ho ha defensat en una roda de premsa després que aquesta setmana l’Associació d’Hostalers i Empreses de l’Oci Nocturn de Castelló, Ashocas, haja demanat a bars i restaurants que òbriguen dimarts que ve 16 de febrer, independentment de la decisió del Consell, i hagen organitzat una casserolada enfront del consistori ahir mateix, hores abans de confirmar-se que el sector haurà de romandre tancat almenys fins a l’1 de març.

Encara que no s’ha referit a aquest sector en concret, la primera edil ha assenyalat que des del consistori comprenen “la preocupació i drama que hi ha darrere del tancament de cada negoci” i l'”esgotament per la situació“. “Tots estem cansats d’això, sobretot en una cultura tan mediterrània amb la nostra, en la qual ens agrada gaudir de la nostra ciutat i del carrer. Veiem que la incidència ha baixat, però que aquestes dades no ens enganyen, no hem de deixar a ningú arrere”, ha afegit.

En aquest sentit, Marco ha destacat el “gran esforç” econòmic que s’ha realitzat des del consistori amb el pressupost de 2020, aprovat al juliol, que “ha estat compromés amb la COVID-19 quasi en el seu 80%”. “Hi ha qüestions que no es poden valorar en tema econòmic, però la veritat és que hem destinat 11,5 milions d’euros a ajudes per a les famílies i comerços de Castelló”, ha subratllat.

L’alcaldessa ha recordat els 2,5 milions d’euros invertits d’emergència social per a garantir les necessitats bàsiques de les famílies, amb el pagament de subministraments, lloguer o alimentació; les ajudes per valor d’1,4 milions d’euros a hostaleria i oci nocturn, comerç minorista, persones autònomes i microempreses; i l’activació del Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica de Castelló (Pirecas), amb 46 projectes de microobres “que contribueixen a la reactivació econòmica i social de la ciutat i a la generació de molts llocs de treball, ja que les petites empreses que es poden quedar fora de grans projectes han pogut optar a aquesta convocatòria”.

També ha destacat l’alleujament fiscal com a ajuda: “Recordem que no hem recaptat almenys 1,2 milions d’euros per la suspensió de taxes que s’han quedat en les butxaques dels empresaris i empresàries, juntament amb un milió per la reducció de l’IBI”. Així mateix, ha assenyalat els 2,37 milions d’euros en ajudes directes a la contractació de persones desocupades, les dues pòlisses de crèdit de l’ajuntament per a injectar liquiditat al teixit empresarial local i la reducció en un 22% del Període Mitjà de pagament (PMP) a proveïdors des de la declaració de l’estat d’alarma, fins als 11 dies.

Marco també ha recordat que l’ajuntament distribuirà quasi 5,5 milions d’euros (5.496.131 euros) en ajudes per als sectors més afectats per les restriccions – persones autònomes i pimes- dins de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir de la Generalitat. En concret, l’Ajuntament aportarà el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació, el 22,5%; i la Generalitat, el 62,5% restant.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa ha detallat que “de moment no hi ha notificació que hagen arribat els fons a Castelló, però l’equip tècnic de l’ajuntament ja està treballant en la fórmula per a tramitar les ajudes i que arriben al teixit empresarial al més prompte possible, perquè sabem que hi ha molta necessitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari