Marco demana col·laboració a la Generalitat per a evitar situacions de risc sanitari en la setmana de Magdalena

L’alcaldessa ha reiterat l’oferiment d’instal·lacions municipals per al desenvolupament de la vacunació a Castelló

Marco demana col·laboració a la Generalitat per a evitar situacions de risc sanitari en la setmana de Magdalena
27/02/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la reunió convocada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, al costat d’alcaldes i alcaldesses de municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana per a tractar diversos assumptes sobre gestió sanitària davant la covid-19.

La primera edila ha demanat “la màxima col·laboració de la Generalitat per a afrontar la setmana de Magdalena, en la qual no hi haurà festes, i que coincidirà amb l’alçament del tancament perimetral municipal i d’altres restriccions autonòmiques”. En aquest sentit, ha expressat la seua preocupació “davant el previsible increment de la mobilitat amb motiu d’aquestes dates assenyalades”.

“Hem d’evitar que es genere un ambient festiu que puga derivar en situacions de risc per a la salut, per la qual cosa estem preparant un dispositiu de seguretat específic per als pròxims dies”, ha assenyalat Marco.

L’alcaldessa també ha compartit amb el president de la Generalitat la proposta del canvi de festiu local del 8 de març pel 10 de setembre que s’elevarà a ple aquest dilluns, en línia amb la recomanació de mantindre les classes durant la setmana de Magdalena. “Una recomanació que compartisc plenament perquè no sols facilitarà la conciliació familiar, sinó que resulta l’opció més segura des d’un punt de vista sanitari”, ha afirmat Marco.

D’altra banda, la primera edila ha reiterat l’oferiment d’instal·lacions municipals que, segons el parer de les autoritats sanitàries, reunisquen les característiques necessàries per al desenvolupament de la vacunació a la ciutat de Castelló. De moment, tal com ha anunciat la Generalitat, s’utilitzarà per a tal fi l’hospital de campanya i l’Auditori i Palau de Congressos.

Restriccions municipals

Aquest dilluns l’alcaldessa mantindrà una reunió amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a abordar les recomanacions i directrius sanitàries per a la ciutat de Castelló. A més, es realitzarà una reunió entre diferents àrees municipals per a abordar les restriccions d’àmbit municipal que afecten diferents departaments.

Després d’aquestes trobades, i sobre la base de les recomanacions de les autoritats sanitàries, el Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal) avaluarà i revisarà, tal com estava previst, les mesures preventives municipals referents a suspensió d’activitats i tancament d’instal·lacions municipals que van ser prorrogades en la sessió del passat divendres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari