L'alcaldessa de Castelló planteja en la Rimig impulsar projectes amb fons europeus que empoderen a la dona

Com a vicepresidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat insta a sumar esforços perquè no s’agreuge la bretxa

L'alcaldessa de Castelló planteja en la Rimig impulsar projectes amb fons europeus que empoderen a la dona
18/02/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la reunió de la taula directiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Xarxa Rimig). Com a vicepresidenta d’aquesta, Marco ha posat en valor la importància de sumar esforços en el context actual de pandèmia perquè aquesta crisi sanitària no agreuge la bretxa de gènere i s’activen projectes que contribuïsquen a l’apoderament de la dona.

En la que era la primera reunió de la Xarxa Rimig d’enguany, i la segona en la qual Marco exerceix com a vicepresidenta, l’alcaldessa ha defensat la importància d’impulsar accions comunes per a continuar empoderant a la dona i en aquest sentit ha plantejat la possibilitat d’aprofitar els fons europeus per a treballar en aquesta línia. “Els fons europeus per a la reconstrucció poden servir com a plataforma per a impulsar projectes que empoderen a les dones i contribuïsquen a la seua autonomia i independència econòmica”, ha plantejat Marco. Així mateix, ha destacat la gestió de més de 40 milions d’euros de fons europeus per part de l’Ajuntament de Castelló, situant-lo com a líder i exemple en l’àmbit nacional en execució d’aquests. “Europa és sensible a les polítiques d’igualtat i Castelló té experiència en la captació i execució de fons europeus, per la qual cosa pose a la disposició de la xarxa aquesta experiència per a intentar captar ajudes que ens permeten iniciar conjuntament projectes que visibilitzen, milloren i incrementen l’apoderament de les dones”, ha plantejat Marco.

La trobada també ha servit per a abordar la commemoració del Dia Internacional de la Dona del pròxim 8 de març i la programació dissenyada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes al costat de la taula directiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere, i en aliança amb el programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament amb la Secretaria General Iberoamericana i l’Oficina Regional d’ONU Dones per a Amèrica Llatina i el Carib. Així, es convoca el Mes Iberoamericà de la Dona: la mirada local cap a l’apoderament econòmic de les dones.

Una activitat que se celebra d’acord a l’Acta Constitutiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere que, entre altres objectius, té el de promoure la comprensió col·lectiva de la problemàtica de la inequitat de gènere i la lluita enfortida des de l’àmbit local per a erradicar-la; la sensibilització i comprensió sobre la desigualtat i violència de gènere, comprometent la voluntat política i les capacitats institucionals per a erradicar-les en l’àmbit dels municipis.

Cal recordar que actualment la Rimig està integrada per 51 governs municipals i huit ONGs de fins a 12 països d’Iberoamèrica. Entre altres, la xarxa té com a objectiu sumar esforços i promoure l’articulació dels municipis, a fi de secundar mútua i aunadament les iniciatives locals a favor de la igualtat de gènere, al mateix temps que es constitueix com a espai de diàleg per a la generació d’accions, estratègies i recursos per a avançar en el desenvolupament local de les ciutats des de la perspectiva de gènere.

La junta directiva està presidida per la regidora d’alcaldia de Conca (l’Equador). Les vicepresidències les ocupen l’alcaldessa de Castelló i l’alcalde de Vícar i en les vocalies hi ha representants de Xile, de la Xarxa Llationamericana i del Carib de Dones Rurals, de l’Associació d’Alcaldesses i Regidores de Bolívia, de l’Associació Nacional de Regidores, Síndiques i Alcaldesses Salvadorenques i de Latacunga (l’Equador).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari