Marco potència la declaració de la 'Dècada de les Dones Rurals' en el Congrés de la UIM

Marco potència la declaració de la 'Dècada de les Dones Rurals' en el Congrés de la UIM
08/12/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en una reunió de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig), de la qual és vicepresidenta. Una trobada que ha tingut lloc en el marc del XIII Congrés Iberoamericà de Municipalistes que se celebra en Orizaba, Mèxic, i en el qual s’ha acordat potenciar la Dècada de les Dones Rurals. Una iniciativa que durant els pròxims 10 anys té com a objectiu fomentar l’apoderament i l’efectiva participació de les dones rurals i la implementació de polítiques públiques amb enfocament de gènere per a eliminar la pobresa i les bretxes de gènere en zones rurals. Cal recordar que Marco va ser triada el passat octubre per la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) com a ambaixadora de les dones rurals, per la qual cosa forma part de l’equip que fomenta les polítiques d’igualtat i l’apoderament.

Cal continuar sumant esforços per a continuar promovent polítiques d’igualtat que contribuïsquen a eliminar barreres socials i generen oportunitats de desenvolupament per a les dones residents en el món rural”, ha assegurat l’alcaldessa. Així, entre altres accions, s’ha plantejat una recollida de signatures a favor de la declaració de la Dècada de les Dones Rurals, així com l’enregistrament de vídeos de diferents personalitats sol·licitant suports.

En la reunió de la Rimig mantinguda en el Congrés d’Orizaba en el qual participen representants municipals de 23 països, també s’ha posat sobre la taula el projecte ONU Dones presentat per la Rimig, i que va comptar amb la col·laboració de Marco per a la seua elaboració. A més, s’ha abordat el programa de la taula de diàleg Agendes Locals de Gènere Reactivant amb Igualtat, que tindrà lloc en el marc del congrés d’Orizaba; i la VI Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere; així com la nova identitat de la Rimig com Rimig-Ibergènere.

Al costat de l’alcaldessa, han pres part en aquesta trobada: la vocal de la Rimig i regidora de Latacunga (l’Equador), Jessy Tovar; la vocal de la Rimig i secretària adjunta de l’Associació de Regidores i Alcaldesses (Andrysas) d’El Salvador, Bety Estela; la secretària de Comunicacions d’Andrysas, Silvia Carolina; la responsable de la unitat de gènere de la UIM i coordinadora tècnica de la Rimig, Larissa Marques da Costa; i el secretari general de la UIM, Federico Castillo, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari