Marco potenciarà la inversió municipal en seguretat i prevenció d'emergències

La candidata socialista afirma que Castelló és la quinta capital més segura d’Espanya

Marco potenciarà la inversió municipal en seguretat i prevenció d'emergències
21/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat que potenciarà les inversions en seguretat ciutadana i prevenció d’emergències. “En aquests últims quatre anys s’ha aconseguit un avanç espectacular que ara volem continuar”, explica Marco, qui en aquest període ha sigut presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Castelló és en aquests moments la cinquena capital més segura d’Espanya, segons ha posat en relleu una informació del Ministeri de l’Interior. Castelló té una taxa de 31 delictes per mil habitants, enfront dels 45 de la mitjana nacional.

Marco destaca els esforços realitzats per a millorar la seguretat a Castelló, com l’aprovació del Pla Municipal d’Emergències, que el PP va obviar a pesar que s’havia d’haver elaborat en 1992. Un pla que va ser “decisiu” en el temporal d’octubre de 2018. També s’han elaborat Plans d’Autoprotecció davant Emergència dels edificis municipals, que no tenien, com és el cas del Palau de la Festa.

Una de les actuacions més rellevants ha sigut la remodelació i adaptació tecnològica de la sala del Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències, a Tetuan 14, que ha permés millorar el servei d’emergències. La intenció és que el CIMSE aglutine en un mateix centre totes les agències de l’Àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló: Policia Local, Bombers, Trànsit, Protecció Civil, Emergències Sanitàries, Mobilitat i Trànsit, així com el servei del 010.

Els bombers de Castelló compten ara amb un nou vehicle dotat amb una autoescala de 32 metres per a actuar en sinistres a gran altura, amb una inversió de quasi 900.000 euros. També s’ha adquirit un nou camió per a emergències en carrers estrets, valorat en 240.000 euros. S’han renovat els vestits d’intervenció de la plantilla de bombers municipals, amb 100.000 euros, i, entre altres equipaments, es va adquirir un detector multigassos portàtil, equips d’excarceració electrohidràulics per a salvament i una bomba especial per a llots.

La flota de vehicles de la Policia Local s’ha modernitzat, s’ha reduït la taxa d’interinitat de la plantilla, s’ha recuperat el servei de Protecció Civil i s’han aprovat normes per a garantir la seguretat pública en esdeveniments de concurrència massiva, com les cavalcades de festes. L’última gran actuació és la remodelació del Mercat del Grau com a seu de la Policia Local, que estarà operativa en poc temps. “Castelló és hui una ciutat més segura que fa quatre anys i continuarà sent-ho”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari