Marco potenciarà el Recinte Ferial per a generar oportunitats al comerç

La candidata socialista exposa les mesures de reactivació comercial

Marco potenciarà el Recinte Ferial per a generar oportunitats al comerç
17/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat la seua intenció de promoure “un vertader Recinte Firal” en les instal·lacions que ara ocupa el recinte de fires i mercats, la concessió dels quals està ara en liquidació després del “fiasco” de la gestió de l’anterior Govern del PP. El programa electoral del PSPV-PSOE inclou la proposta de potenciar les actuals instal·lacions per a “acollir noves iniciatives de promoció comercial que donen resposta a les necessitats d’un sector que necessita el suport de les administracions públiques”.

“Castelló necessita un recinte firal que aculla el Mercat del Dilluns però també altres activitats, com a fires sectorials, esdeveniments i actuacions culturals o d’oci”, expressa la candidata, qui ha ressaltat que “la falta d’un espai comercial impedeix rebre el suport de la Generalitat i d’altres administracions”. “Ara no podem optar a determinades ajudes autonòmiques que contribuirien a potenciar el sector comercial de Castelló.

“Volem aprofitar la situació en la qual està en aquests moments Refeyme, com a conseqüència de la desastrosa gestió del PP, per a parlar d’oportunitats de futur i aquesta instal·lació és una gran oportunitat per a Castelló”. En una compareixença davant dels medis, la candidata a l’alcaldia, Amparo Marco, i la candidata Patricia Puerta, actual regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, han detallat aspectes del programa electoral del PSPV dirigits a dinamitzar l’activitat comercial.

Una de les més rellevants és la rehabilitació del Mercat Central per a convertir-lo en referent de qualitat agroalimentària, del producte de quilòmetre zero, i exponent de la gastronomia local. L’actuació ja compta amb pressupost per a la seua execució, dins de l’estratègia Transforma Castelló finançada amb fons Edusi de la Unió Europea.

La candidatura socialista també es compromet i incentivar l’ocupació de locals buits per a la implantació de nous negocis i a posar en marxa noves mesures per a afavorir l’accés al comerç amb la millora del transport públic, aparcament i vies per als vianants i embelliment urbà d’àrees comercials, així com l’impuls a les campanyes municipals de dinamització comercial en tots els districtes.

Marco ha destacat la voluntat de desenvolupar una estratègia municipal d’I+D+i en el marc del reconeixement de Castelló com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. A més, s’aprovarà una nova línia de suport a la iniciativa empresarial d’autònoms, emprenedoria i pimes. Un altre aspecte destacable és l’establiment d’incentius municipals a la creació d’empreses d’economia social i ambiental i el suport a les iniciatives que fomenten la Responsabilitat Social Corporativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari